Goed met Geld #052: “Een jaar Goed met Geld”

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 24/01/2020

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

De Goed met Geld Podcast bestaat een jaar! Vandaag blikken we terug op wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd in de podcast, van interviews tot technische zaken – kortom: we hebben van alles geleerd!

De Goed met Geld Podcast

Het eerste begin van de Goed met Geld Podcast

In juni 2018 zeiden Arjan en ik tegen elkaar “zou het niet tof zijn om een eigen podcast te beginnen?” En zo geschiedde het. Want, ja het zou heel tof zijn! We zijn dus een paar maanden bezig gegaan met het uitwerken van het concept van de Goed met Geld Podcast, het uitzoeken van de techniek, en het opnemen van afleveringen.

In het najaar van 2018 zijn we begonnen met het opnemen van de eerste tien afleveringen. Dit ging niet vlekkeloos. Het praten in een microfoon is best lastig, je moet er een techniek voor ontwikkelen. Inmiddels gaat het een stuk makkelijker, maar het begin was wat stroef.

In februari 2020 werd vervolgens de eerste aflevering uitgezonden. Elke week, op vrijdagochtend, kwam er een aflevering online. De reacties waren goed, mensen begonnen te luisteren, het aantal downloads steeg!

En nu, een jaar later, hebben we niet alleen veel downloads, leuke reacties, maar ook een 4,5* review (uit 51 stemmen) op Apple Podcasts!

Maar worden we ook echt een beetje geluisterd?

In 2019 in totaal hebben we bijna 110.000 downloads gehaald. Dat is echt onnoemelijk veel. Niet voor de grote jongens in podcastland, maar wel voor twee amateurs die net zijn begonnen en wat in een microfoon ouwehoeren over geld.

Het aantal downloads begon rond de zomer vooral heel snel te stijgen. We hadden wat Nederlandse bloggers geïnterviewd en daarna ging het hard.

Hoeveel downloads heb je dan? Die vraag kreeg Arjan wel eens. Zijn gruwelijke antwoord: “500. Gemiddeld. Per dag.”

Get some!

We krijgen tegenwoordig zo’n 2.000 downloads per aflevering in de eerste vier weken dat een aflevering online staat. Gemiddeld zitten we in een maand rond de 14.000 downloads. Dat betekent dat ook de oude afleveringen nog steeds geluisterd worden!

De geluidskwaliteit – we leren!

Stelletje amateurs met lelijke podcast – dat waren we in het begin. De geluidskwaliteit was niet bepaald best.

Als je zelf een podcast wil beginnen hebben wij een tip: niet via Skype en bluetooth microfoon gaan opnemen. Je denkt dat dat wel kan, ik snap het. Je hebt al een microfoontje liggen, ik snap het. Doe het niet! Investeer in een fatsoenlijke microfoon. Die mag wat kosten. Zo’n 50 euro. Dan heb je al iets dat prima werkt. Ja, je kan het veel professioneler aanpakken, maar een simpele USB-microfoon van 50 euro is prima om te starten. Een bluetooth headset voor bellen is dat niet.

De Goed met Geld Gasten en hun afleveringen

Wil jij ook een keer meepraten over geld? Je hoeft helemaal geen blog te hebben, je kan gewoon lekker meedoen! Stuur ons een mailtje of laat een berichtje achter onder deze pagina!

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

4 reacties op “Goed met Geld #052: “Een jaar Goed met Geld””

 1. DVDV schreef:

  Dag Bas en Arjan, bij deze een shout out naar jullie vanuit België, ik was net als ongetwijfeld velen vanaf het eerste uur fan. Beide blogs volgde ik reeds en de podcast met jullie beide is een mooie aanvulling hierbij. De interactie tussen jullie zorgt voor iets extra, elk met eigen insteek toch streven naar een eenzelfde doel, alle wegen leiden naar Rome zeg maar. Doe zo voort, topkerels!

  • Arjan schreef:

   Dankjewel voor deze shout out vanuit België! Hier worden wij heel blij van! We hebben nog genoeg plannen, dus voorlopig gaan we ook nog zeker door 🙂
   Arjan

 2. Kim Schoenmakers schreef:

  Hey Bas en Arjan, nog mercikes uit Vlaanderen! Zelfs 42-jarige Vlaamse dames behoren bij de fan base 🙂 Stoppen voor mijn 50ste zal er misschien niet meer in zitten, maar jullie tips en info hebben me al goed op weg gezet. Het was leuk om te ontdekken dat mijn nettowaarde al zo positief was.
  Ik luister verder!
  En als ik mag: inzicht in pensioensparen en groepsverzekeringen in België is meer dan welkom – maar het is een ingewikkeld onderwerp hoor.
  Grts, Kim

 3. David schreef:

  Hoi , proficiat met jullie super inspirerende podcast. Ook voor mensen uit Vlaanderen is het heel interessant om te volgen. Door jullie ook begonnen met investeren in etf’s en crowdfunding . Hebben jullie nog tips met goede crowdfunding site’s voor mensen uit Vlaanderen? Doe zo verder !