Goed met Geld #032: “Experimenteren met geld”

Geschreven door Arjan | Laatste aanpassing: 06/09/2019

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

In de show vandaag een nieuwe gast: Mike. Mike is één van onze luisteraars die het super gaaf vond om een keer mee te praten over goed met geld zijn. Naast dat Mike goed is met geld, doet hij ook experimenten. Zo is hij op dit moment bezig met een garagebox die hij gaat verhuren. Vastgoed verhuren is natuurlijk één van de dingen die je kan gebruiken om een inkomen te genereren. Maar ondertussen heeft hij ook verschillende beleggingsrekeningen, heeft hij hele goede tips en deelt hij zijn ervaringen. Zijn motto op dit moment: “Ik vind het mooi om mijn geld aan het werk te zetten voor mij, in plaats dat ik aan het werk ben voor mijn geld”

Over Mike

Mike is 33 jaar, heeft geen blog en treedt niet actief naar buiten over zijn reis naar FIRE. Hij heeft Bas ontmoet tijdens de FIRE-meetup en vindt het gaaf om zijn verhaal vandaag te delen. Mike is pas recent begonnen om echt financieel onafhankelijk te worden, maar is wel al jaren druk bezig om bewust met geld om te gaan. Hij is werkzaam in de financiële wereld en houdt ervan om af en toe wat te experimenteren met zijn geld.
Uiteindelijk wil Mike maar één ding: van werken een keuze maken in plaats van een verplichting. Hij is nu heel gelukkig hoe zijn leven is, maar hoe fijn zou het zijn als je over 20 jaar ervoor kan kiezen om minder te gaan werken, of juist te kiezen om te blijven doen wat je nu ook doet.

De podcast

Mike houdt elke maand geld over

De beste tip van Mike: zorg dat er meer inkomt dan uitgaat. We willen maar al te graag weten hoe Mike dat allemaal doet. Hoe is hij ooit begonnen, is hij altijd zo goed met geld en wat is zijn tactiek.

Experimenteren met geld

Mike is het experiment gestart om een garagebox te gaan verhuren. Hij vertelt hoe hij eraan is gekomen, waarom hij hem heeft gekocht en welk doel hij heeft. Wat gaat hij doen met de inkomsten, hoe gaat hij om met de vastgoedmarkt en hoe ziet hij de toekomst.
Aan de andere kant is Mike ook aan het beleggen via verschillende beleggingsrekeningen. Een experiment waarbij hij op zoek is naar de beleggingsrekening die het beste bij hem past.
Mike vertelt wat hij allemaal doet, met welk geld hij een experiment doet en wat er gebeurt als hij het geld verliest.

Het rendement van een garagebox

Wij zijn altijd op zoek naar investeringsmogelijkheden, dus natuurlijk zijn we benieuwd hoe Mike het allemaal heeft geregeld met zijn garagebox. Welke voordelen zitten eraan vast, waar loopt hij tegenaan en vooral: welk rendement denkt hij te gaan maken. Garageboxen wisselen op dit moment voor zo’n €25.000 van eigenaar en leveren bruto zo’n €100 per maand op. Is dat dan wel zo’n goede investering?

Besproken onderwerpen

In deze podcast hebben we het onder andere over de volgende onderwerpen:
– Investeren in vastgoed
– Het wel of niet per jaar betalen van bijvoorbeeld jouw zorgverzekering
– Het testen van beleggingsrekeningen
– Pay Yourself first
– Het gebruiken van verschillende potjes
– Kansen creëren en durven pakken
– Praat over je geldzaken

De Goed met Geld vragen:

Natuurlijk hebben wij ook in deze afleveringen de Goed met Geld Vragen aan Geldnerd gesteld. In de podcast geeft hij antwoord op de volgende vragen:

1. Wat is jouw grootste financiële blunder?
2. Wat had je vijf jaar eerder al willen hebben of kunnen?
3. Waar zie je jezelf over vijf jaar staan?
4. Welke bron zou onze luisteraar moeten kennen?
5. Wat is het advies van Mike voor jou aan millennials om ook goed met geld te worden?

Goed met Geld links

Mike heeft het over ‘potjes’. Daar is natuurlijk eerder al een blog over geschreven door Arjan.
De tips van Mike:
boek: Think and grow rich van Napoleon Hill
Blog: The Stock series JL Collins met daarbij de favoriet: The next recesion is comming
Youtube: TedX met de favoriet:van de schrijver van Rich dad Poor dad
Podcast: ChooseFI: The aggregation of marginal gains
Verder hebben we het in deze aflevering nog over aflevering 28, waarin Geldnerd het heeft over het creëren van kansen, we hebben het over Pay Yourself First en waarom arme mensen minder verstandige keuzes maken.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.