Goed met Geld #042: “Arie”

Geschreven door Arjan | Laatste aanpassing: 15/11/2019

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Vandaag in de show een nieuwe gast. Arie heeft zich spontaan via de mail aangemeld om met ons mee te praten in de show. Arie heeft ervaring met beleggingspanden, advies geven over geldzaken en doelen stellen. Ongeveer even oud als Bas en Arjan is het een feest der herkenning om over bepaalde onderwerpen te praten. Arie zijn tips zijn erg waardevol. Hoe kan je op een andere manier naar geld kijken? Hoe kan je gelukkig zijn met het geld dat je hebt en hoe blijf je jezelf op een goede manier uitdagen? Hoe investeert hij in vastgoed? Welke adviezen geeft hij aan anderen om bewust met geld om te gaan? Je hoort het allemaal in deze aflevering.

Over Arie

Arie komt uit het bouwjaar 1992. Werkt hard voor z’n geld, maar heeft altijd ook een passie ervoor gehad. Met (wat mindere) doelen stellen is hij wijs geworden met geld. Wat is verstandig om te doen, wat kan je beter niet doen. Van z’n fouten heeft hij geleerd en met een doel voor ogen om zo rond z’n 50e te kunnen stoppen met werken een goede gesprekspartner in onze podcast. Want hoe lukt het hem om goed en bewust met geld om te gaan, zonder extreem veel te verdienen.

De Goed met Geld Podcast

Een kamer onderverhuren

In de podcast komen vandaag verschillende onderwerpen naar boven. Zo is Arie op zoek naar zijn derde pand. Pand 1 verhuurt hij op dit moment en pand 2 gaat in de verhuur zodra hij pand drie heeft. Arie vertelt over zijn ervaringen met verhuren, onderhuur en de lessen die hij in de jaren heeft opgedaan.

Strategie en doelen op de lange termijn

Maar met een derde pand in het vooruitzicht, is het ook goed om te weten wat je nou daadwerkelijk wil. We hebben het over doelen stellen. Ga je voorlopig doel met de huidige aanpak, of verwacht je dat je dit in de komende jaren ook nog zal veranderen. Want laten we eerlijk zijn, als iets werkt, moet je het niet proberen te verbeteren. Maar met schaalvergroting komt er zoveel meer bij kijken dan nog een keer hetzelfde kunstje doen.

Advies geven over geld

In de podcast zijn we altijd wat huiverig met adviezen geven. We hebben er niet voor geleerd en zijn ook niet bevoegd om adviezen te geven. Toch geeft Arie advies over geldzaken. Dit doet hij echter wat anders dan dat je zou denken. Waar een adviseur jou precies vertelt wat je het beste kan doen, doet Arie dit op een andere manier. Eentje waarin ook wij ons wel kunnen vinden. Ook geeft Arie advies aan iedereen die wil besparen. Want hoe doe je dat nou het beste?

De Goed met Geld Vragen

Natuurlijk hebben wij ook in deze aflevering de Goed met Geld Vragen aan Arie gesteld. In de podcast geeft hij antwoord op de volgende vragen:

1. Wat is jouw grootste financiële blunder?
2. Wat had je vijf jaar eerder al willen hebben of kunnen?
3. Waar zie je jezelf over vijf jaar staan?
4. Welke bron zou onze luisteraar moeten kennen?
5. Wat is jouw advies om een comfortabel leven te leiden met een ‘normaal’ salaris?

De Goed met Geld Links

In de podcast worden de volgende bronnen van informatie genoemd:
Rich dad, Poor dad
– Think and grow Rich
Dan Loke

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

4 reacties op “Goed met Geld #042: “Arie””

 1. Sjors schreef:

  Ik zou graag met jullie gast in contact komen aangezien ik dezelfde plannen heb qua vermogensopbouw. Is dit mogelijk? Groet,

  • Arjan schreef:

   Hi Sjors!
   Tof dat je naar ons luistert. Ik heb je een mailtje gestuurd nav jouw vraag.

   Arjan

 2. Sjors schreef:

  Andere Sjors hier. Ik heb dezelfde vraag of ik met Arie in contact zou kunnen komen vanwege overeenkomende ambities.