Goed met Geld #013: “Geo-Arbitrage”

Geschreven door Arjan | Laatste aanpassing: 26/04/2019

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Vandaag de eerste Goed met Geld Podcast met een gast: Alvar. Alvar is één van de hosts van de Financial Independence Europe Podcast. Bas is hier in het verleden te gast geweest en nu is Alvar bij ons te gast. We hebben het vandaag over onder andere Geo-Arbitrage. Dat is een van de manieren waarop Alvar goed met geld bezig is.

Wie is Alvar?

Alvar is één van de hosts van de Financial Independence Europe Podcast. De in Breda geboren Alvar is van jongs af aan al ‘apart’ geweest met geld. Zich verbazend waarom anderen zoveel geld uitgeven aan zaken “die niet echt nodig zijn” heeft hij zich ontwikkeld als iemand die goed met geld is. Met zijn 26 jaar ziet hij zichzelf als wereldreiziger, ondernemer en jong professional die graag zijn ervaringen deelt met anderen.

De Goed met Geld Podcast

Wereldreiziger

Alvar heeft ondertussen zo’n 2,5 jaar de wereld gezien. Een deel daarvan heeft hij in Zwitserland gewerkt, terwijl hij net over de grens in Duitsland woonde. Daarmee heeft hij een groot deel van de wereldreis bij elkaar kunnen sparen door een slimme manier!

Geo-Arbitrage

Alvar heeft gebruik gemaakt van Geo-Arbitrage. In de podcast wordt tot in detail uitgelegd hoe dit werkt, maar het komt op het volgende neer:
Je werkt in een land waar de inkomsten gemiddeld hoger liggen dan omringende landen. Vervolgens woon je in één van de omringende landen waar de kosten en belastingen lager liggen. Je verdient daardoor wel het hoge inkomen, maar vervolgens heb je de lagere kosten om te leven.

De voor- en nadelen van geo-arbitrage

Hoewel het financieel best wel voordelen heeft om gebruik te maken van Geo-Arbitrage, heeft het ook wel nadelen. In de podcast gaan we ook in op de verschillende aspecten. Waar is Alvar bijvoorbeeld tegenaan gelopen in zijn internationale carrière?

Goedkoop op wereldreis

Vanuit Zwitserland is Alvar samen met zijn vriendin op wereldreis gegaan met als eerste bestemming: Azie. Wat het belangrijkste was: de kosten! Zo kan je op vliegkosten enorm besparen. Door flexibel te zijn met vertrek- en aankomstpunt, konden ze extreem goedkoop naar een ander continent vliegen. Door steeds bewust met zulke kostenposten om te gaan (reizen, overnachten, eten etc.) is het gelukt om met twee personen een jaar lang de wereld rond te reizen voor ‘slechts’ €12.000. De tips krijg je in de podcast.

De Goed met Geld Vragen

Natuurlijk hebben wij ook in deze afleveringen de Goed met Geld Vragen aan Alvar gesteld. In de podcast geeft hij antwoord op de volgende vragen:

1. Wat is jouw grootste financiële blunder?
2. Wat had je vijf jaar eerder al willen hebben of kunnen?
3. Waar zie je jezelf over vijf jaar staan?
4. Welke bron zou onze luisteraar moeten kennen?
5. Wat is het advies van Alvar aan jou als luisteraar over geo-arbitrage?

Goed met Geld links van Alvar

Om te zoeken naar goedkope vliegtickets gebruikt Alvar:
– Momondo,
– skyscanner en
– Google Flights.
Wil je tegen lokale valutakosten geld opnemen? Alvar maakt gebruik van Transferwise en Revolut. Daarmee voorkom je de hoge exchange rates die jouw eigen bank rekenen.
De blog die jij zou moeten kennen volgens Alvar is de Mustachian Post.

Ben je benieuwd naar Alvar en de Financial Independence Europe Podcast? Bezoek dan vooral hun website.
Daarbij is aflevering 27 van de FI Europe Podcast de aflevering waar Bas te gast was.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.