Goed met Geld #025: “The pursuit of HOT”

Geschreven door Arjan | Laatste aanpassing: 19/07/2019

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Vandaag in de Goed met Geld Podcast: Chris van The Pursuit of HOT blog! Zoals zijn blognaam al aangeeft, jaagt Chris een iets ander doel na. Hij hoeft niet FIRE te worden, maar HOT. In plaats van Financial Independent, Retire Early (Financieel onafhankelijk, vervroegd met pensioen) gaat hij voor Happy, Opportunity rich, Time rich (Gelukkig, rijk aan kansen, rijk aan tijd). Daar is hij op verschillende manieren mee aan de slag gegaan. In deze aflevering vertelt Chris waarom hij voor HOT gaat, wat hij daarvoor heeft gedaan en welke tips hij voor jou heeft. Veel luisterplezier!

Over Chris

Chris is de blogger van the Pursuit of HOT blog. Hij is 45 jaar, getrouwd met Martina en afkomstig uit Rotterdam. Hij werkt bij een groot internationaal bedrijf is hard bezig om HOT te worden. De aanleiding daarvoor was het afvoeren met de ambulance vanwege te hoge stress, een aantal jaar geleden. Reden om het leven aan te passen!

De Goed met Geld Podcast

Van het ziekenhuis naar een plan

Zo kan het niet langer. De hoeveelheid stress was niet goed. Verschillende zoektochten brachten Chris naar bespaarblogs, FIRE blogs en FIRE meetups. En daar kwam een stappenplan uit.
– Het verlagen van de uitgaven
– Minder afhankelijk zijn van de werkgever
– Gezonder oud worden

Het verlagen van de uitgaven

De hypotheek omzetten was geen optie, want de boeterente was enorm hoog. Daarom is een vervroegd aflossingsplan gekomen. Met een paar kleine besparingen werden honderden euro’s per maand minder uitgegeven. Daarbij kwam een kasboek, om de uitgaven en inkomsten in bij te houden. Chris vertelt daarbij ook direct hoe het nog steeds mogelijk is om leuke dingen te blijven doen.

Gezonder oud worden

Als bourgondiër geniet Chris hard van het leven. Als stok achter de deur heeft hij ook in zijn blog vele blogs daarover geschreven. Met als doel 30 KM per week wandelen is Chris fanatiek begonnen. In de aflevering van vandaag verteld hij hoeveel kilo hij ondertussen al is afgevallen en hoe het met zijn doel staat.

Stap voor stap je plan uitvoeren

De valkuil waar Chris mee begon, is alles tegelijk willen. Hij wilde alle drie de punten tegelijk uitvoeren. Dat liep echter op niet veel uit. Doe het stap voor stap. Zo heeft Chris eerst zijn financiën op orde gekregen, vervolgens is hij door opleidingen minder afhankelijk geworden van zijn werkgever en nu is hij druk bezig met gezonder worden. Stap voor stap komt hij nu steeds dichter bij zijn doel.

Minder afhankelijk van de werkgever

Chris heeft een grote stap genomen. Na het doen van verschillende opleidingen heeft hij ervoor gezorgd dat hij straks niet meer afhankelijk is van zijn werkgever. En daarmee is hij ook heel druk bezig om zijn derde doel te realiseren. Hij vertelt uitgebreid over de stap die hij gaat zetten en de voorbereiding die eraan vooraf ging.

De Goed met Geld Vragen

Natuurlijk hebben wij ook in deze afleveringen de Goed met Geld Vragen aan Chris gesteld. In de podcast geeft hij antwoord op de volgende vragen:

1. Wat is jouw grootste financiële blunder?
2. Wat had je vijf jaar eerder al willen hebben of kunnen?
3. Waar zie je jezelf over vijf jaar staan?
4. Welke bron zou onze luisteraar moeten kennen?
5. Wat is het advies van Chris aan jou als luisteraar over HOT?

De Goed met Geld Links

Ook in deze aflevering komen de nodige linkjes, websites en verwijzingen voorbij.
Zo hebben we het over de website van Geldnerd en kunnen we een deposito ladder opzetten als de hypotheek is afgelost.
Ook hebben we het over het boek en podcast van Tim Ferriss. In zowel de Tim Ferriss Show als zijn boek “The four hour workweek” gaat hij in op vele concepten die heel veel mensen toe kunnen passen. Arjan is druk bezig met het boek, terwijl Bas de voorkeur heeft voor zijn podcast. Allebei een aanrader dus 🙂

Waar kan je Chris vinden:

Zoals eerder aangegeven is Chris de blogger achter de blog “The Pursuit of HOT“. Ook is hij samen met een aantal andere bloggers een nieuwe site begonnen. Een platform speciaal om een paar keer per jaar een bijeenkomst te organiseren. Volledig over geld, financiën, FIRE, HOT en alles wat je maar kan bedenken wat met geld te maken heeft. De website die daarbij hoort is www.fin-x.nl.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

2 reacties op “Goed met Geld #025: “The pursuit of HOT””

  1. Heren, erg leuke en informatieve podcast. Leuk om het verhaal van Chris te horen en Arjen en Bas goede vragen en frisse voortgang in het gesprek.

  2. Astrid schreef:

    Heel interessant en inspirerend! Chris is echt goed bezig, met name omdat hij ook zijn gezondheid in het verhaal meeneemt en het dus niet alleen om geld gaat. Heel knap wat hij in een paar jaar heeft weten te bereiken, het inspireert mij weer om ook door te blijven gaan op mijn eigen weg naar HOT. Bedankt voor deze podcast!