Goed met Geld #030: “FireMe”

Geschreven door Arjan | Laatste aanpassing: 23/08/2019

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

In onze studio interviewen wij in deze aflevering Remco van www.fireme.nl. Remco is ZZP-er en heeft zich in de afgelopen jaren financieel kundig gemaakt. Van een VOF waar de rekeningen maar net aan betaald konden worden, tot aan een ZZP-er die heel goed met geld is. Mr. FireMe is onderweg naar FIRE. Hij vertelt hoe hij dit doet, waarom hij dit doet en welke tips hij heeft voor iedereen die ook eigen baas is of beter met geld wil worden.

Over Remco van FireMe

Remco is 41 jaar en op zijn website ook wel bekend als Mr. FireMe. Hij is getrouwd en heeft een dochtertje. Hij blogt over zijn financiën en daarbij ook nog eens de combinatie met het ondernemerschap. Als zelfstandige is hij al jaren eigen baas, maar toch wil hij FIRE worden. Hij was niet zo goed met geld en heeft daar een flinke ontwikkeling in doorgemaakt in de afgelopen jaren.

De Goed met Geld Podcast

Beginnen met ondernemen

Remco is begonnen met zijn eigen onderneming naast zijn eigen baan. Dat werd op een gegeven moment omgezet naar fulltime ondernemen. Van wel eens wat bijklussen naar een eigen onderneming. Remco vertelt hoe zijn eigen bedrijf tot stand is gekomen. Wat vond zijn baas er nou van en welke tussenstappen waren er van een leuke hobby tot fulltime eigen ondernemer zijn.

Financieel niet de beste keuzes maken

Op een gegeven moment ging Remco over van een VOF naar ZZP-er. In de periode tot aan een paar jaar geleden zaten daar ook een aantal financieel slechte keuzes tussen. Remco vertelt daarbij over zijn pensioenvoorziening, de vrijheid van het ondernemen, werktijden en discipline. Ondertussen miste een financieel vangnet, pensioen, was er een slechte hypotheek en ga zo maar even verder. Genoeg punten waarop hij beter met geld kon worden.

Die pensioenleeftijd kwam steeds dichterbij

Op je 30e is pensioen nog ver weg, maar opeens ben je al 35 en moet je er toch echt aan gaan geloven: je pensioenzaken. Remco vertelt in de podcast hoe hij zich heeft verdiept in een pensioenvoorziening en hoe hij dit heeft opgezet. Als ZZP-er kan je je niet zomaar aansluiten bij een pensioenfonds. In de podcast gaan we in op het gebruiken van de jaarruimte en reserveringsruimte die je als ZZP-er hebt. Hoe je je op die manier toch kan voorbereiden op jouw pensioen.

Hoe ver is Mr FireMe nu met FIRE worden?

Sinds 2016 is Remco toch wel een stuk beter met geld. Goed met geld kunnen we ook wel zeggen. In de aflevering willen we natuurlijk hoe ver hij is. Hoe ver is hij met het aflossen van z’n huis? Hoe ver is zijn pensioenpot en hoe gaat het met zijn beleggingen.

Onderwerpen die aan bod komen in deze podcast

Andere onderwerpen die vandaag aan bod komen zijn:

De Goed met Geld Vragen

Natuurlijk hebben wij ook in deze afleveringen de Goed met Geld Vragen aan Remco AKA Mr FireMe gesteld. In de podcast geeft hij antwoord op de volgende vragen:

1. Wat is jouw grootste financiële blunder?
2. Wat had je vijf jaar eerder al willen hebben of kunnen?
3. Waar zie je jezelf over vijf jaar staan?
4. Welke bron zou onze luisteraar moeten kennen?
5. Wat is het advies van Mr. FireMe voor jou om FIRE te worden als ZZP-er?

Goed met Geld Links

Vandaag hebben we Remco van Fireme.nl geïnverviewd. Hij is dan ook op zijn eigen blog www.fireme.nl te vinden. Daarnaast hebben we het gehad over de blog en het boek van JL Collins: The Simple Path to Wealth. Andere bronnen die genoemd zijn vandaag is de website van Mr. Money Mustache en natuurlijk onze podcast over het beginnen met beleggen.
Waar Remco op dit moment veel focus op legt is het goed opzetten van zijn pensioenvoorziening. Hiervoor gebruikt hij onder andere zijn jaarruimte en zijn reserveringsruimte.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

3 reacties op “Goed met Geld #030: “FireMe””

 1. Eendtje schreef:

  Interessante podcast, bedankt! Ik ga verder lezen op de aanbevolen sites:)

 2. Alex schreef:

  Hi Bas,

  Jij gaf aan dat jij binnen jou werkgevers pensioen (beschikbare premie regeling) af kon wijken van de standaard fondsen en ook hier gebruik maakt van een goedkopere tracker. Kan je misschien aangeven hoe je dit voor elkaar gekregen hebt?

  Is dit bij alle pensioen verzekeraars mogelijk?

  Ga zo door jongens! Vind het altijd leuk om te luisteren!

  Gr.

  • Bas schreef:

   Hi Alex, ik zit via mijn werkgever bij Nationale Nederlanden Essentiepensioen. Daarmee kan ik zelf kiezen voor een indexfonds. Ik denk niet dat dit bij iedere pensioenaanbieder kan helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.