Goed met Geld 100: Vrienden van de show

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 25/12/2020

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

We zijn vandaag jarig! Althans, dat vinden we, met 100 aflevering mag je een feestje vieren. En dat doen we, door zeven gasten te bellen en te kijken hoe het met ze gaat.

De Goed met Geld Podcast

Jarig!

De meeste verjaardagen worden gevierd op het jaar. Dit jubileum niet! We zijn 100 afleveringen oud en ondanks dat dat bijna twee jaar is, vonden we 100 afleveringen leuker klinken.

Daarom hebben we een aantal oude gasten gevraagd om terug te komen en dat is gelukt! Het is onze langste aflevering geworden, met maar liefst 7 gasten!

Tom van Tips van Tom

We spraken Tom best lang geleden op de podcast in show 36. Toen vertelde hij dat hij na een tijdje freelancen weer terug gegaan is in loondienst.

Tom geeft aan dat hij heel veel heen en weer springt tussen verschillende financiële strategieën, zoals het extra aflossen op de hypotheek en het beleggen in indexfondsen.

Hij geeft nu aan dat hij de keuze gemaakt heeft om vooral extra te gaan aflossen om te voorkomen dat hij teveel aan het nadenken is over zijn strategie. Ik denk dat dat een goede keuze is!

Wij zijn in elk geval erg benieuwd hoe het met Tom blijft gaan maar we denken dat het wel goed komt. Je vindt Tom op www.tipsvantom.com.

Adine van Lekker Leven met Minder

Adine is te gast geweest in aflevering 48, precies een jaar geleden dus!

Ze heeft in de tussentijd niet stilgezeten. Haar bedrijf is gegroeid, de hypotheek wordt kleiner, en ze is in verwachting van een kindje (als we dit opnemen, als je dit luistert is haar kindje geboren).

De vorige keer hebben we het onder andere gehad over een gigantische hypotheek en hoe ze daar onderuit probeert te komen door hard te werken en daarmee de hypotheek af te lossen.

Ook hebben we het gehad over het schaalbaar maken van inkomen en daardoor minder afhankelijk te zijn van uurtje-factuurtje werken. Vandaag halen we het net op, hoe gaat het nou?

Adine is te vinden op lekkerlevenmetminder.nl en de moneymindacademy.nl.

Susanna van Stathe Vastgoed

We spraken Susanna in aflevering 57 waarin we het met haar hebben gehad over beleggen in vastgoed, het opbouwen van cashflow en het stoppen met een baan.

Ondertussen hebben Susanna en haar man Aroen wat klappen gekregen van de coronacrisis, maar door voorzichtig te rekenen konden ze gelukkig gewoon doorgaan. Geen problemen dus, alleen wat onzekerheid.

Ondanks dat Aroen zijn baan heeft opgezegd gaat het gelukkig dus nog goed. Ze willen het komende jaar de verhuurinkomsten iets laten groeien en daarnaast ook gaan fix & flippen.

Susanna is te vinden op stathe-vastgoed.nl.

Jaap van Niet Tot 71

Jaap hangt weer aan de telefoon om een update te geven rondom zijn camper en financiële situatie. Jaap en zijn vriendin kochten een camper om op vakantie te gaan maar door corona ging dat niet helemaal door. Zijn eerst interview is te horen in aflevering 63.

Er waren destijds wat plannen om de camper ook te verhuren. Zo zou hij zichzelf kunnen terugverdienen. Dat plan staat nu even in de koelkast, maar interesse is er nog zeker.

Qua beleggingen heeft Jaap de wilde rit in het voorjaar meegemaakt. Helemaal van de all-time-high naar zo’n 35-40% minder en weer terug omhoog. Gelukkig heeft hij niet hoeven verkopen en door stabiel elke maand wat bij te kopen is de portefeuille een beetje gegroeid.

Verder heeft Jaap slecht nieuws gekregen, dat hij bij zijn werk weg moest door middel van een vaststellingsovereenkomst. Gelukkig gaat het goed, en is er voldoende uitzicht op werk. Niet tot 71 komt dus niet in gevaar.

Jaap is te vinden op zijn blog niettot71.nl.

Chris van The Pursuit of HOT

Chris is weer terug! In aflevering 25 was hij een van de eerste gasten van de show en hij was een partij druk om HOT (happy, opportunity-rich, time-rich) te worden.

Nu willen weten hoe HOT Chris is geworden! Hij beschouwt zichzelf als HOT maar hij is niet heel veel HOTter geworden op het gebied van gezondheid door een aantal sportblessures.

Maar qua tijd is hij wel vooruit gegaan. Na een promotie (in plaats van gaan freelancen) is hij wat meer gaan verdienen en minder gaan werken. Dat zijn mooie stappen!

Chris is te vinden met zijn blog op thepursuitofhot.nl.

Remco van FIREME.nl

Remco is freelancer en vertelt dat hij gelukkig nog lopende opdrachten heeft.

Het inkomen dat hij verdient zet hij heel goed in om zijn vermogen te vergroten en kosten te verlagen. Een piepklein hypotheekje is nog over, en elke maand gaat er ook een hoop geld naar de pensioen- en beleggingsrekening.

Daarmee loopt hij redelijk voor op schema vertelt hij. Maar Remco en zijn vrouw hebben ook een ander huis gekocht, en gaan dus in de hypotheek weer fors omhoog.

Hij vertelt in de aflevering dat het niet heel FIRE is om dat huis te kopen, maar als je woongenot omhoog gaat, waarom niet? En ze hebben natuurlijk elk jaar netjes hun eigen woning afgelost. Door goed met geld te zijn hebben ze de mogelijkheid om deze keuze te kunnen maken.

Remco is te volgen op zijn blog fireme.nl. Eerder was hij te horen in aflevering 30.

Geldnerd

Geldnerd is onze favoriete nerd, die als eerste te gast was in aflevering 28! Hij blogt over geldzaken en hoe hij dat nerderig oppakt met spreadsheets en het programmeren van macro’s.

Hij is goed bezig met gezond worden en blijven, met FIRE, met zijn spreadsheets (op een klein foutje na).

Wat betreft FIRE zit er veel schot in de zaak. Qua beleggen is maandelijkse inleg niet meer de meest invloedrijke factor op zijn saldo, de beursbewegingen zijn dat.

Geldnerd is te vinden op zijn blog geldnerd.nl.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.