Goed met Geld #063: “Niet tot mijn 71e hoeven werken”

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 10/04/2020

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

In de aflevering van vandaag spreken we met Jaap, die blogt over financiën en de wens heeft om niet tot 71 te blijven werken. In deze aflevering praten we met hem hoe hij anderhalf jaar dubbele woonlasten heeft overleefd, in 10 maanden maar liefst 18.000 euro afloste op zijn woning, en inmiddels belegt. Daarnaast heeft hij een camper gekocht. Wil je dat verhaal horen? Luister dan deze aflevering van Goed met Geld!

Over Jaap

Jaap woont in een leuk koophuis in de buurt van het centrum van een grote stad. Hij heeft dat gekocht, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Er kwamen best wat financiële moeilijkheden bij kijken, maar het is goedgekomen. Daarnaast wil hij werken tot zijn 55e, en om dat te bereiken lost hij versneld zijn hypotheek af en belegt hij in VWRL.

De Goed met Geld Podcast

Pensioenleeftijd van 71 jaar

Financieel begon het niet helemaal lekker. Met gigantische woonlasten bleek het moeilijk leven te zijn. Maar door vol te houden en creatief te zijn kwamen Jaap en zijn vriendin door de moeilijkheid heen.

Toen bleek ook dat het ineens wel heel hard ging, en dat gaf mogelijkheden. Met een spaarpercentage van meer dan 50% blijkt dat je prima eerder kan stoppen met werken. Niet tot 71 dus.

Hypotheek aflossen

Een van de strategieën is het versneld aflossen van de woning. Omdat er niet voldoende geld beschikbaar was hebben Jaap en zijn vriendin een beetje moeten bijlenen. Of nouja, een beetje, er werd maar liefst 18.000 euro geleend én versneld afgelost in tien maanden.

Nu hebben ze de smaak te pakken en wordt er ook extra afgelost op de reguliere hypotheek. Op die manier betalen ze elke maand minder rente en wordt er best snel vermogen opgebouwd!

Overigens gaat dat snelle aflossen niet zonder slag of stoot. Om 18.000 euro in minder dan een jaar af te lossen kon Jaap niet op vakantie en niet uit eten. Uitjes waren er eigenlijk helemaal niet. Maar het was het waard, want door deze sprint te trekken leven ze nu een stuk relaxter.

Beleggen

Jaap belegt nu drie jaar in VWRL. Welliswaar met kleine bedragen, maar hierdoor bouwt hij wel ervaring op met beleggen. De laatste tijd is door de coronacrisis een aardig bedrag verdampt. Het maakt echter niet uit, ze beleggen nog niet met grote bedragen en ze hebben het geld toch nog niet nodig.

Als de cashflow straks vrijkomt wanneer de hypotheek verder is afgelost kan dat gebruikt worden om meer te gaan beleggen. Dan kunnen grote stappen worden gezet, maar hebben Jaap en zijn vriendin al veel ervaring opgedaan. Ideaal!

Een camper gekocht??

Jaap heeft ooit tegen zijn ouders gezegd dat hij een camper zou kopen wanneer hij met pensioen zou gaan. Toen hij vorig jaar een camper kocht vroegen zijn ouders dus of hij nu al met pensioen was.

Dat is niet zo, maar er zijn al wel de plannen om lekker op reis te kunnen gaan en van de vrijheid te genieten.

Wellicht is de camper zelfs nog wel te verhuren, dan zou het niet alleen een ideale vakantie kunnen zijn maar ook een investering op zich!

Links

In de show genoemde links vind je hier:

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.