Goed met Geld #038: “Alternatieve investeringen”

by Arjan | Last Updated: 18/10/2019

Waarom zou je al jouw geld beleggen op de beurs? Of waarom bestaat jouw portefeuille alleen maar uit vastgoed? Waarom beleg je niet in andere zaken. Heb je wel eens aan kunst, oldtimers of exclusieve whisky’s gedacht? In de beleggingsportefeuille van Bas en Arjan komen ze nog niet voor, maar dat weerhoudt ons er niet van om een aflevering te maken over alternatieve beleggingen. Waarin kan je investeren? Wat komt er kijken bij de handel in zulke alternatieven. En waarom moet je nou juist wel of juist niet zo’n alternatieve investering doen?

De Goed met Geld Podcast

Hoe kan je investeren

In onze podcast hebben wij al heel veel aandacht besteed aan verschillende vormen van investeren. Denk maar eens aan het interview met Mike over vastgoed. Maar ook de manieren hoe wij zelf al investeren. Zo hebben we het stappenplan om te beginnen op de beurs. En als laatste hebben we het natuurlijk regelmatig over crowdfunding, waar we in aflevering 17 dieper op in zijn gegaan. Allemaal manieren om te investeren die zich eerder al bewezen hebben en die door velen ook gedaan wordt. Maar er is meer!

Investeren in alternatieve opties

Er valt namelijk ook op hele andere manieren geld te verdienen. Heb je wel eens gedacht om jouw eigen (zeer waardevolle) Whisky verzameling te beginnen. Of dat je gaat handelen in oldtimers. Of wellicht is kunst en antiek wel helemaal jouw ding!

In welke passie investeer jij

Alternatieve beleggingen hebben niet alleen maar te maken met geld verdienen, maar ook met passie. Plezier hebben in het werk dat je ervoor moet verzetten. En wij zijn heel benieuwd! Welke passie is voor jou winstgevend? Heb jij een hele collectie whisky’s, auto’s of kunst. Laat het ons vooral weten, want wij zijn erg benieuwd naar je verhaal!

Benieuwd naar de Netflix serie waar we het over hebben? Hieronder vind je de trailer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.