Goed met Geld #038: “Alternatieve investeringen”

Geschreven door Arjan | Laatste aanpassing: 18/10/2019

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Waarom zou je al jouw geld beleggen op de beurs? Of waarom bestaat jouw portefeuille alleen maar uit vastgoed? Waarom beleg je niet in andere zaken. Heb je wel eens aan kunst, oldtimers of exclusieve whisky’s gedacht? In de beleggingsportefeuille van Bas en Arjan komen ze nog niet voor, maar dat weerhoudt ons er niet van om een aflevering te maken over alternatieve beleggingen. Waarin kan je investeren? Wat komt er kijken bij de handel in zulke alternatieven. En waarom moet je nou juist wel of juist niet zo’n alternatieve investering doen?

De Goed met Geld Podcast

Hoe kan je investeren

In onze podcast hebben wij al heel veel aandacht besteed aan verschillende vormen van investeren. Denk maar eens aan het interview met Mike over vastgoed. Maar ook de manieren hoe wij zelf al investeren. Zo hebben we het stappenplan om te beginnen op de beurs. En als laatste hebben we het natuurlijk regelmatig over crowdfunding, waar we in aflevering 17 dieper op in zijn gegaan. Allemaal manieren om te investeren die zich eerder al bewezen hebben en die door velen ook gedaan wordt. Maar er is meer!

Investeren in alternatieve opties

Er valt namelijk ook op hele andere manieren geld te verdienen. Heb je wel eens gedacht om jouw eigen (zeer waardevolle) Whisky verzameling te beginnen. Of dat je gaat handelen in oldtimers. Of wellicht is kunst en antiek wel helemaal jouw ding!

In welke passie investeer jij

Alternatieve beleggingen hebben niet alleen maar te maken met geld verdienen, maar ook met passie. Plezier hebben in het werk dat je ervoor moet verzetten. En wij zijn heel benieuwd! Welke passie is voor jou winstgevend? Heb jij een hele collectie whisky’s, auto’s of kunst. Laat het ons vooral weten, want wij zijn erg benieuwd naar je verhaal!

Benieuwd naar de Netflix serie waar we het over hebben? Hieronder vind je de trailer:


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

2 reacties op “Goed met Geld #038: “Alternatieve investeringen””

 1. Bart schreef:

  Hallo,
  Ik luister nu een aantal weken naar jullie boeiende podcast. Veel te laat, natuurlijk. Ik heb nog een hoop in te halen.
  Bij deze uitzending had ik toch 2 beperkingen.
  1) Een hedgefonds heeft weinig te maken met het hedgen van je beleggingen. Het is zelfs zeer risicovol en bevat een hoop afgeleide producten.
  2) beleggen in private equity gaat zeer makkelijk en kan ook al voor een bescheiden bedrag. Dat doe je dan best via holdings. Sofina en Brederode zijn twee prachtige Belgische voorbeelden. En dat is voor mij een zeer goede aanvulling bij mijn ETF’s.

  Met Belgische groeten,
  Bart