Goed met Geld 209: Hypotheek aflossen vs sparen

Geschreven door Mark | Laatste aanpassing: 09/03/2023

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

De rentes lopen op! Niet alleen de hypotheek rentes lopen op, maar eindelijk beginnen de banken ook de spaarrentes te verhogen. Bij de grootbanken is het natuurlijk nog geen vetpot, maar er zijn via platformen zoals Raisin alweer rentepercentages te vinden die in de 2 volle procenten lopen. Als je het voorrecht en geluk hebt gehad dat je een huis hebt kunnen kopen én je je hypotheek rente lang lekker laag vast hebt kunnen zetten. Of als je een jouw lage rente studieschuld moet aflossen. Dan heb je mogelijk de keuze wat je gaat doen, extra aflossen óf sparen tegen een hogere spaarrente. In deze aflevering bekijken Arjan en Bas de voor- en nadelen van de keuze voor één van deze twee opties.

De Goed met Geld Podcast

Affiliate links

Referenties

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.