Goed met Geld 158: Herintroductie Bas en Arjan

Geschreven door Mark | Laatste aanpassing: 04/02/2022

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

De Goed met Geld Podcast is 3 jaar oud! Niet alleen tijd voor een klein feestje, maar ook een ideale gelegenheid om Bas en Arjan voor te stellen aan onze nieuwere luisteraars. Het is al een hoop afleveringen geleden dat ze het voorstelrondje hebben gedaan, dus dat werd wel weer eens tijd. Ook delen ze hun doelen voor het komende jaar én introduceren ze een nieuw concept waarmee we in de podcast gaan experimenteren: Ask it Arjan en Brainstormen met Bas.

De Goed met Geld Podcast

Herintroductie

De podcast is net 3 jaar oud, een mooi moment om Bas en Arjan opnieuw voor te stellen. De podcast is flink in kwaliteit verbeterd ten opzichte van de eerste afleveringen. Dus in de plaats van jullie naar de slechte oude aflevering te sturen doen we hem gewoon dunnetjes over.

Bas

Achter in de 20, ondernemer en al ruim 10 jaar bezig met beter worden met geld. Dat is Bas in het kort. Hij gebruikt geld echt als een middel om ervoor te zorgen dat hij vrij is om te doen wat hij leuk vindt. De onderneming die hij runt is dan ook precies in het vakgebied waar hij goed in is en wat hij ook echt leuk vindt om te doen. Eigenlijk is alles in zijn financiën ondertussen netjes geautomatiseerd. Zijn verhuurde appartement levert elke maand een mooie cashflow op, de beleggingen in privé worden elke maand automatisch ingelegd en de winst vanuit zijn onderneming deelt hij graag met zijn medewerkers.

Arjan

In de 30, fanatieke racket sporter en lekker in dienst bij een baas. Getriggerd door het feit dat de rente op het spaargeld onder de 2 procent zakte, is hij op zoek gegaan naar alternatieve investeringen. Hij is zich toen in gaan lezen en is begonnen met crowdfunding. Arjan noemt zijn relatie met geld ook niet direct een passie, maar meer een puzzel spelletje waarin het vinden van een optimale oplossing de uitdaging is. De vele (en soms dure) fouten die hij daarbij heeft gemaakt, maken dat Arjan financieel gehard is. Ondertussen heeft hij index beleggen ook omarmt en spreidt hij zijn beleggingen dan ook meer. Hij houdt nog elke maand nauwkeurig bij hoeveel geld er binnen is gekomen én hoeveel eruit is gegaan.

Doelen voor komend jaar

Goede dingen doen met je geld is belangrijk voor Bas. Nu hij daarvoor de financiële ruimte heeft, probeert hij ook goede keuzes te maken met zijn geld. Zo rijdt hij al een tijd een elektrische auto en heeft hij heel zijn dak vol gelegd met zonnepanelen. Meer panelen dan dat hij aan stroom verbruikt. Daarmee is hij dus een groene energie producent. Misschien niet de beste investering, want daarvoor krijg je niet heel veel terug, maar je draagt wel een mooi steentje bij. Daarnaast wil hij de aankomende verbouwing van het nieuwe huis netjes afronden.

Arjan twijfelt nog een beetje over zijn huidige strategie. Dus zijn doel is om te onderzoeken dit jaar in hoeverre hij zijn strategie wil aanpassen. Je moet namelijk nooit zomaar grote wijzigingen doorvoeren bij je beleggingen (niet laten leiden door emotie). Dus Arjan gaat zijn beleggingsstrategie herzien en aan de hand daarvan bijsturen in zijn beleggingen.

Ask it Arjan, Brainstormen met Bas

Oproep aan jullie allemaal. We willen gaan experimenteren met dit nieuwe concept. Wil jij Bas en/of Arjan ook challengen met nieuwe inzichten of wil je meeliften op hun kennis en ervaring, laat dan een bericht achter via ons contact formulier of doe een shout-out in de comments hieronder. Alle vragen, onderwerpen en uitdagingen zijn welkom, misschien kom jij dan ook bij ons in de podcast!

Referenties

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.