Goed met Geld 220: Profit Time Index

Geschreven door Mark | Laatste aanpassing: 10/08/2023

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Bas kwam recent een concept tegen bij een collega ondernemer, dat hij maar wat graag met jullie wil delen. Het gaat over de Profit Time Index. Daarbij kijk je eigenlijk naar de opbrengst die je genereert per tijdseenheid werk die je erin steekt. Dat lijkt een heel simpel concept, maar kan best een behoorlijk inzicht met zich meebrengen. Voor Bas leidde het ertoe dat hij drie soorten van werktaken heeft gedefinieerd. Lage waarde werktaken, gelijke waarde werktaken en hogere waarde werktaken. Als je als ondernemer bedrag X per uur bij de klant kunt verdienen wanneer jij zelf de uren maakt, dat is jouw maatstaf dat is het soort van gelijke waarde. Al het werk wat jij doet, dat minder waarde oplevert, moet je uitbesteden. Dat is niet de beste besteding van jouw tijd. Dan zijn er nog de taken die méér opleveren. Dat zijn de taken die je eigenlijk zoveel mogelijk zou moeten doen. Geïnteresseerd naar een paar mooie voorbeelden en naar de vertaling voor mensen in loondienst? Luister deze aflevering.

De Goed met Geld Podcast

Referenties

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.