Goed met Geld 153: Michiel van Vugt van Je geld en/of je leven

Geschreven door Mark | Laatste aanpassing: 31/12/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Hoe gaat Michiel om met zijn geld en/of zijn leven? Dat is natuurlijk de titel van zijn eigen podcast. In deze aflevering legt hij uit dat zijn doel is om 10 miljoen mensen te helpen om betere keuzes te maken. Hij heeft boeken geschreven, geeft presentaties en heeft dus zijn eigen podcast. Altijd al benieuwd geweest of Michiel zijn eigen financiën op orde heeft? Luister dan naar deze aflevering.

De Goed met Geld Podcast

Waarom doe je wat je doet?

Hij werd uitgedaagd om een hoog doel te stellen. De 10.000 mensen die hij wilde bereiken, was veel te laag ingestoken. Dat aantal is te laag, blijft niet plakken en daardoor dus snel vergeten. Het verhaal gaat dat Michiel vooral zijn verhaal is gaan vertellen en zijn merk is gaan opkrikken, want een identieke naamgenoot was mensen aan het oplichten. Dat is natuurlijk niet wat je wil. Dus schreef hij een boek om ervoor te zorgen dat hij hoger in Bol.com terecht kwam.
Uiteindelijk wil hij mensen vooral helpen door hen te helpen om geen domme keuzes te maken. Want als het op financiële beslissingen aankomt, is de mens minder rationeel dan je zou denken.

Podcaster

Wie horen we eigenlijk in de Je geld en/of je leven podcast? Michiel is de podcast op persoonlijke titel gestart, maar zijn werkgever NNEK support hem wel. Dat kan ook prima omdat zijn persoonlijke doel naadloos aansluit bij de strategie van NNEK. Dus we horen in de podcast een samenspel van beiden.

Beleggen moet mét een plan

Stap één om te gaan beleggen is uitzoeken waarvoor je gaat beleggen. Daarvoor moet je een plan hebben en dat kun je opstellen samen met een financieel adviseur. Deze onafhankelijke partij zorgt ervoor dat je rust kunt hebben rondom je financiën en zorgt ervoor dat je niet vanuit je emotie onverstandige keuzes maakt. Want de beste beleggers zijn steevast de beleggers die niet teveel handelen (anekdote: beleggers die zijn overleden doen het heel goed). Die blijven zitten en hun vermogen groeit gewoon gestaag door.
En laten we eerlijk zijn vertrouwen op hoop is geen echte strategie. Dus dit is het moment om ervoor te zorgen dat je rust vindt in je financiën.

De Goed met Geld vragen:

Natuurlijk hebben wij ook in deze afleveringen de Goed met Geld Vragen aan Michiel gesteld. In de podcast geeft hij antwoord op de volgende vragen:

  1. Wat was je grootste financiële blunder?
  2. Wat kan je nu dat je vijf jaar geleden had willen kunnen?
  3. Waar sta je over vijf jaar?
  4. Welke bron van informatie zouden de luisteraars moeten kennen?
  5. Wat is jouw advies als je overweegt om een vermogensbeheerder in de arm te nemen?

Heb jij net zoveel financiële blunders begaan als Michiel en hoe sta jij tegenover de toegevoegde waarde van een financieel adviseur? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.