Goed met Geld 137: Vastgoed ervaringen met Tony

by Mark | Last Updated: 10/09/2021

Een mooi tegengeluid van één van onze luisteraars, in aflevering 130 waren we wel heel erg speculatief bezig was het verwijt. Nou dan heb je onze aandacht en gaan we graag het gesprek met je aan om ervan te kunnen leren. In deze aflevering spreken we daarom met Tony. Hij heeft in het verleden de knoop doorgehakt en is gaan investeren in eigen vastgoed voor de verhuur. Deze hands-on ervaringen wilden wij jullie natuurlijk niet onthouden dus Tony vertelt in deze aflevering hoe zijn vastgoed avontuur eigenlijk uit nood geboren is en hoe hij dat persoonlijk aanpakt.

De Goed met Geld Podcast

Medisch specialisten niet goed met geld?

“Jullie medisch specialisten weten altijd nog één euro meer uit te geven dan dat jullie hebben”, dat zij de accountant tegen Tony. En dat is hem toch wel bij gebleven. En in zijn levensweg merkte hij op een gegeven moment dat de accountant daar gelijk in leek te krijgen. In 2007/2008 werden door meer mensen top hypotheken aangegaan om een kast van een huis aan te schaffen. Tel daar nog kinderen bij op, die ook een hoop geld kosten. En ook Tony kocht eigenlijk een te groot huis voor zijn portemonee. In 2010 toen de huizenmarkt instortte stond zijn huis zelfs onder water! Zijn hypotheek was hoger dan dat zijn huis waard was. Als hij het op dat moment had moeten verkopen had hij er een rest schuld van 200.000,- euro aan over gehouden. Dát voelde niet goed en daar heeft hij op bijgestuurd.

Rijk(er) worden met vastgoed

In Nederland zijn/waren de pensioen goed geregeld dus was er in Nederland niet echt een noodzaak om zelf extra wat te regelen als appeltje voor de dorst. In België, maar ook in Groot-Brittannië werd véél vaker een pand aangekocht om te verhuren. Daar zijn de pensioenen minder goed geregeld, waardoor meer mensen daar vastgoed gebruiken als investering voor hun toekomst. Zijn blik op assets werd op zijn kop gezet in door het boek Rijke pa, arme pa.

Leren door te doen

In 2013 volgde Tony een vastgoed cursus, 2x 2 dagen in een hotel, volle bak over hoe je in vastgoed moet investeren. Daar leerde hij de termen en technieken die hij nog steeds gebruikt bij het managen van zijn vastgoed portfolio. Toen stonden appartementen soms nog zo lang te koop dat de te koop borden al versleten… Dat waren mooie kansen om een leuke woning aan te kopen. Nu is dat misschien een heel stuk moeilijker. Uiteindelijk heeft Tony nooit meer dan 3 woningen gehad. Ook heeft hij geleerd tijdens zijn vastgoed reis. Door die ervaring heeft hij ook gezien dat zijn eerste aangekochte woning een te groot risico had, omdat het al een wat oudere woning was. Daarom heeft hij die uiteindelijk toch weer verkocht, gelukkig met een flinke overwaarde. Want de winst maak je bij de aankoop van de woning. Dat is een belangrijke mindset om mee te nemen, mocht je ook een vastgoed carrière willen gaan volgen.

Wat denk jij dat het belangrijkste is, mocht jij een (nieuwe) vastgoed carrière gaat beginnen? Laat het ons weten in de comments hier onder.

De Goed met Geld vragen:

Natuurlijk hebben wij ook in deze afleveringen de Goed met Geld Vragen aan Tony gesteld. In de podcast geeft hij antwoord op de volgende vragen:

1. Wat is jouw grootste financiële blunder?
2. Wat had je vijf jaar eerder al willen hebben of kunnen?
3. Waar zie je jezelf over vijf jaar staan?
4. Welke bron zou onze luisteraar moeten kennen?
5. Wat is het advies van Robin voor jou aan millennials om ook goed met geld te worden?

Referenties

Goed met Geld Podcast 130: https://goedmetgeldpodcast.nl/130/
YouTube documentaire: Who Wants to Be a Millionaire by BBC
Boek tip: Rijke pa, arme pa
Boek tip: Hypotheekvrij!

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.

3 reacties op “Goed met Geld 137: Vastgoed ervaringen met Tony”

 1. Nancy schreef:

  Heren, bedankt voor het inspirerende gesprek met Tony. Hebben jullie voor mij de naam van de vastgoedcursus die Tony heeft gedaan?

  Bedankt alvast en succes met jullie podcast

 2. Marina schreef:

  Hallo Arjan en Bas,
  Dank jullie wel voor alweer een heel interessante podcast. Tony geeft aan dat hij een vastgoed training/opleiding heeft gedaan, maar wil in de podcast de naam niet noemen. Ik ben erg benieuwd waar hij deze heeft gedaan, want ook ik denk dat dit een goede methode is om passief inkomen te genereren. Met name om mijn pensioen aan te vullen, omdat dat wat gaten in zitten ( als thuisblijf-moeder ben ik laat gestart met werken en nu ik in het buitenland werk bouw ik zelfs geen AOW meer op) alvast bedankt!
  Marina

 3. Eline schreef:

  Interessante uitzending! Tony had het over een vastgoedcursus en jullie noemden ook een naam. Hebben jullie een link?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.