Goed met Geld 137: Vastgoed ervaringen met Tony

Geschreven door Mark | Laatste aanpassing: 10/09/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Een mooi tegengeluid van één van onze luisteraars, in aflevering 130 waren we wel heel erg speculatief bezig was het verwijt. Nou dan heb je onze aandacht en gaan we graag het gesprek met je aan om ervan te kunnen leren. In deze aflevering spreken we daarom met Tony. Hij heeft in het verleden de knoop doorgehakt en is gaan investeren in eigen vastgoed voor de verhuur. Deze hands-on ervaringen wilden wij jullie natuurlijk niet onthouden dus Tony vertelt in deze aflevering hoe zijn vastgoed avontuur eigenlijk uit nood geboren is en hoe hij dat persoonlijk aanpakt.

De Goed met Geld Podcast

Medisch specialisten niet goed met geld?

“Jullie medisch specialisten weten altijd nog één euro meer uit te geven dan dat jullie hebben”, dat zij de accountant tegen Tony. En dat is hem toch wel bij gebleven. En in zijn levensweg merkte hij op een gegeven moment dat de accountant daar gelijk in leek te krijgen. In 2007/2008 werden door meer mensen top hypotheken aangegaan om een kast van een huis aan te schaffen. Tel daar nog kinderen bij op, die ook een hoop geld kosten. En ook Tony kocht eigenlijk een te groot huis voor zijn portemonee. In 2010 toen de huizenmarkt instortte stond zijn huis zelfs onder water! Zijn hypotheek was hoger dan dat zijn huis waard was. Als hij het op dat moment had moeten verkopen had hij er een rest schuld van 200.000,- euro aan over gehouden. Dát voelde niet goed en daar heeft hij op bijgestuurd.

Rijk(er) worden met vastgoed

In Nederland zijn/waren de pensioen goed geregeld dus was er in Nederland niet echt een noodzaak om zelf extra wat te regelen als appeltje voor de dorst. In België, maar ook in Groot-Brittannië werd véél vaker een pand aangekocht om te verhuren. Daar zijn de pensioenen minder goed geregeld, waardoor meer mensen daar vastgoed gebruiken als investering voor hun toekomst. Zijn blik op assets werd op zijn kop gezet in door het boek Rijke pa, arme pa.

Leren door te doen

In 2013 volgde Tony een vastgoed cursus, 2x 2 dagen in een hotel, volle bak over hoe je in vastgoed moet investeren. Daar leerde hij de termen en technieken die hij nog steeds gebruikt bij het managen van zijn vastgoed portfolio. Toen stonden appartementen soms nog zo lang te koop dat de te koop borden al versleten… Dat waren mooie kansen om een leuke woning aan te kopen. Nu is dat misschien een heel stuk moeilijker. Uiteindelijk heeft Tony nooit meer dan 3 woningen gehad. Ook heeft hij geleerd tijdens zijn vastgoed reis. Door die ervaring heeft hij ook gezien dat zijn eerste aangekochte woning een te groot risico had, omdat het al een wat oudere woning was. Daarom heeft hij die uiteindelijk toch weer verkocht, gelukkig met een flinke overwaarde. Want de winst maak je bij de aankoop van de woning. Dat is een belangrijke mindset om mee te nemen, mocht je ook een vastgoed carrière willen gaan volgen.

Wat denk jij dat het belangrijkste is, mocht jij een (nieuwe) vastgoed carrière gaat beginnen? Laat het ons weten in de comments hier onder.

De Goed met Geld vragen:

Natuurlijk hebben wij ook in deze afleveringen de Goed met Geld Vragen aan Tony gesteld. In de podcast geeft hij antwoord op de volgende vragen:

1. Wat is jouw grootste financiële blunder?
2. Wat had je vijf jaar eerder al willen hebben of kunnen?
3. Waar zie je jezelf over vijf jaar staan?
4. Welke bron zou onze luisteraar moeten kennen?
5. Wat is het advies van Robin voor jou aan millennials om ook goed met geld te worden?

Referenties

Goed met Geld Podcast 130: https://goedmetgeldpodcast.nl/130/
YouTube documentaire: Who Wants to Be a Millionaire by BBC
Boek tip: Rijke pa, arme pa
Boek tip: Hypotheekvrij!

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

17 reacties op “Goed met Geld 137: Vastgoed ervaringen met Tony”

 1. Nancy schreef:

  Heren, bedankt voor het inspirerende gesprek met Tony. Hebben jullie voor mij de naam van de vastgoedcursus die Tony heeft gedaan?

  Bedankt alvast en succes met jullie podcast

 2. Marina schreef:

  Hallo Arjan en Bas,
  Dank jullie wel voor alweer een heel interessante podcast. Tony geeft aan dat hij een vastgoed training/opleiding heeft gedaan, maar wil in de podcast de naam niet noemen. Ik ben erg benieuwd waar hij deze heeft gedaan, want ook ik denk dat dit een goede methode is om passief inkomen te genereren. Met name om mijn pensioen aan te vullen, omdat dat wat gaten in zitten ( als thuisblijf-moeder ben ik laat gestart met werken en nu ik in het buitenland werk bouw ik zelfs geen AOW meer op) alvast bedankt!
  Marina

 3. Eline schreef:

  Interessante uitzending! Tony had het over een vastgoedcursus en jullie noemden ook een naam. Hebben jullie een link?

 4. Marlies schreef:

  Ontzettend interessante podcast!
  Zou ik misschien de naam van de vastgoed cursus mogen weten? ik ben hier namelijk ook geïnteresseerd in.

 5. Josine schreef:

  Wat een leuke podcast! Deels heel herkenbaar, ik ben zelf ook bijna medisch specialist. Volgens mij heeft Tony genoeg te vertellen om zelf een podcast te beginnen, misschien een idee?

  • Arjan schreef:

   Zeker een leuk idee! We zijn dan ook aan het brainstormen wat we hiermee kunnen doen 🙂

 6. Wietske schreef:

  Leuk om te luisteren! Zou ik ook de naam van de vastgoedcursus die Tony heeft gevolgd mogen krijgen? Dank!

 7. Arjan schreef:

  We hebben jullie allen een persoonlijk mailtje gestuurd met daarin de link 🙂

  Arjan

 8. Kenneth schreef:

  Wederom een erg nuttige uitzending! Tony had het over een vastgoedcursus en dat het via jullie mogelijk was om in contact te komen met Tony of de naam van deze cursus. Ik ben hier serieus in geïnteresseerd. Graag hoor ik wat de mogelijkheden zijn? Gr Kenneth

 9. Danny schreef:

  Gmiddag, hoe gaan jullie om met de jaars termijn verhuur en evt verlenging? Dit ivm de huurbescherming. Kun je bijv na 2 jaar dmv een nieuw contract van 2 jaar verlengen zonder problemen te krijgen met huurbescherming als je bijv je woning zou willen verkopen.

  Vriendelijke groet,

 10. Ingrid schreef:

  Hi Arjen,

  Ik zou graag ook de informatie van Tony willen ontvangen mbt de vastgoedcursus die hij heeft gevolgd. Ik hoor het graag.
  Groet,
  Ingrid

 11. robert schreef:

  Hi, vandaag de podcast beluisterd. Mooie rationale en realistische benadering van de kansen en risico’s met betrekking tot verhuren van vastgoed. Ik zou graag de link naar de cursus ontvangen. Graag meer van dit soort uitzendingen!

 12. Koen Sieben schreef:

  Goede morgen,
  Een erg leuke podcast, tof om te horen hoe Tony dit heeft gedaan. Ook ik ben zeer geïnteresseerd in de cursus die Tony heeft gevolgd.

  Hartelijke groeten, Koen

 13. Stef de Vlieger schreef:

  Wow, wat een podcast. Ik luister ‘m nu pas, maar is super waardevol zeg!
  Mijn vraag hierover is of jullie in staat zijn (mogen) om de naam van Tony’s vastgoed cursus te geven en nog een stap verder: in contact brengen met Tony, aangezien ik nog helemaal blanco ben op het gebied van investeren in vastgoed. Maar nu is mijn interesse in verder actie zeker aangewakkerd!

  In ieder geval bedankt voor de podcast!

  Groeten, Stef de Vlieger

 14. Lode Brosens schreef:

  Beste Bas en Arjan,
  Ik ben enkele maanden geleden gestart met het luisteren van jullie podcast. Ik ben bij aflevering 1 begonnen en ben intussen hier beland. Ik heb al veel geleerd van jullie en zou graag nog veel meer bijleren.
  Indien dit nog mogelijk is zou ik graag zoals vele mensen wat meer info verkrijgen over de vastgoedcursus die Tony in deze aflevering aanhaalt.
  Doe zo verder!
  Lode