Goed met Geld #067: “Irene van Marketing Madame”

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 08/05/2020

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Onze gast van vandaag, Irene, is een echte Madame. Een marketing Madame welteverstaan. Irene is specialist in online marketing, maakt ondertussen haar eigen tassen, is dol op geel, ze vlogt, blogt en podcast en is vandaag bij ons in de studio. We gaan het hebben over marketing, starten met ondernemen, en het managen van je geld als je een eigen bedrijf hebt.

Over Irene

Irene heeft een haat-liefdeverhouding met geld. Ze moet altijd zorgen dat er meer binnenkomt dan eruit gaat en dat lukt tot nu toe goed.

Ze is dan ook goed met geld en mede daarom te gast in onze podcast.

Irene heeft een hoop goede tips en verhalen over het managen van je geldzaken als startende ondernemer, dus zorg ervoor dat je deze aflevering weer luistert!

De Goed met Geld Podcast

Gestructureerd met geld omgaan

In het bedrijf spaart Irene voor de belasting, daarna betaalt ze zichzelf en spaart ze privé.

Hoe ze dat allemaal doet wordt geregeld in haar Excel spreadsheet. Net zoals Geldnerd eerder en ook deze twee co-hosts, heeft Irene dus veel inzicht in haar financiën.

Ze gebruikt het potjessysteem om voor verschillende uitgaven te sparen. Dat zorgt ervoor dat ze altijd genoeg geld beschikbaar heeft.

Baan en ondernemen

Irenes eerste baan beviel niet goed, dus ging ze op zoek naar wat anders.

Toen bij haar tweede baan kwam ze bij een heel klein marketingbureau maar dat bedrijf raakte een beetje in de slop. Er was weinig energie bij de eigenaar en die stopte er al gauw mee.

Irene dacht, als ik het voor mezelf zou doen zou ik dit en dat doen. In haar hoofd maakte ze al plannen voor Marketing Madame.

Het bedrijf stopte, en Irene gaat zelf verder. Klanten en inboedel kon ze meenemen in ruil voor het eerder stoppen van haar arbeidsovereenkomst. Dat noem ik dus creatief zijn!

Kies je voor geld of leuke dingen doen?

Irene kan misschien meer verdienen dan met ander werk, maar ze vindt dit erg leuk. Dat heeft consequenties, zoals dat ze nog even geen huis kan kopen.

Dus aan het ondernemen hangen ook nadelen. Maar omdat ze het gewoon heel tof vindt om dit te doen is het het waard om aan haar bedrijf te bouwen.

De Goed met Geld vragen:

Wat was je grootste financiële blunder: Toen Irene net begon met haar bedrijf kreeg ze een belastinngaanslag waarbij ze moest betalen. Ze ging er vanuit dat ze de belasting per automatisch incasso zou betalen. Dat was niet zo. Auw! Een boete en een wijze les verder…

Wat kan je nu wat je vijf jaar geleden al had willen kunnen: Ze kan nu beter voor zichzelf opkomen, is veel zelfstandiger geworden.

Waar sta je over vijf jaar: Ze zei: “In mijn eigen huis”! En dat is een mooi doel om te hebben!

Welke bron van informatie moeten onze luisteraars kennen: Adformatie, De Ondernemer, Frankwatching zijn drie blogs waarop ze geabonneerd is, maar ze leest alleen wanneer ze daar tijd voor heeft.

Wat is jouw advies over het starten van een bedrijf: Gewoon doen, gewoon starten, en vooral niet teveel kosten maken in het begin.

Links

In de show genoemde links vind je hier:

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.