Goed met Geld #068: “Goedkoop is Duurkoop”

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 15/05/2020

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Ga je voor goedkoop of kwaliteit? Die vraag kan je jezelf vaak stellen als je op het pad naar goed met geld zijn bent. Je wil immers niet teveel betalen voor zaken. Maar soms is het toch handig ietsje meer te betalen. Je krijgt dan vaak wat meer kwaliteit, de spullen gaan langer mee of het onderhoud wordt makkelijker. Vandaag bespreken we dus deze keuze. Is goedkoop duurkoop?

De Goed met Geld Podcast

Kwaliteit kost geld

Dat kwaliteit geld kost mag duidelijk zijn. Maar dat betekent niet meteen dat je zomaar overal de portemonnee voor moet trekken.

Soms kan je prima met een beetje minder. Goed is ook goed genoeg.

Maar andere keren kost kwaliteit gewoon extra geld en is het dat ook waard. Bijvoorbeeld als het product langer meegaat. Dan verdien je de hogere prijs automatisch weer terug.

Ook als onderhoud uiteindelijk goedkoper of makkelijker blijkt te zijn kan het zijn dat je je geld terugverdient.

En soms is het ook gewoon prettig om een wat duurdere aankoop te doen. Kwaliteit is fijn. Maar het moet wel zin hebben, en we hebben allebei het gevoel dat we liever niet teveel betalen voor over-the-top kwaliteit.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

3 reacties op “Goed met Geld #068: “Goedkoop is Duurkoop””

 1. uitklokken schreef:

  Leuke podcast! Vandaag lekker in het zonnetje met jullie podcast…
  Ik let ook altijd op prijs kwaliteit. Ik zou nooit 1000 euro neerleggen voor een telefoon, maar neem ook vrijwel nooit budget. Behalve bij melk inderdaad, want melk is melk! Ook groente en fruit, gewoon de goedkoopste. Elstar is net zo lekker als kanzi, en veel goedkoper. Ja inderdaad, ook in fruit heb je dure merken.

 2. Robin B schreef:

  Hallo Arjan & Bas,

  Wat een inzichtelijke en vermakelijke aflevering, mijn complimenten!
  De afweging tussen goedkoop en duur(zaam) vind ik ook interessant en belangrijk. Op zich ben ik best een vrek van nature, dus het gevoel dat iets wat goedkoop was duurkoop is geworden herken ik.
  Over dit dilemma, ik heb ooit de volkswijsheid gelezen dat je op iets wat je dagelijks of meerdere keren per week met plezier (en/of intens) gebruikt niet moet bezuinigen. Ik denk dat schoenen een perfect voorbeeld zijn, want als die niet goed zijn loop je jezelf kapot, en dat kan héél duur zijn. Wat denken jullie van deze wijsheid?

  Overigens doe ik al te lang met een overhemd wat heel mooi was, misschien toch tijd om hem weg te doen. Jammer, maar ik denk dat ie veel ouder was dan 2 tot 3 jaar.

  Groet,
  Robin

  Ps: de anekdote van Arjan was een prachtig verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.