Goed met Geld #044: “Online geld verdienen”

Geschreven door Arjan | Laatste aanpassing: 29/11/2019

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Wie wil dat nou niet? Vanuit de luie stoel geld kunnen verdienen. Tenminste, luie stoel. In deze aflevering hebben we het over de manieren waarop wij geld verdienen. Geld verdienen met een blog en geld verdienen met deze podcast. Want hoewel het allemaal heel makkelijk lijkt, dat is het niet. Want hoe bepaal je jouw prijs? Hoe kom je aan adverteerders. Welke voorwaarden stel je. Genoeg om over na te denken en inspiratie om ook te beginnen met een side hustle.

De Goed met Geld Podcast

Verschillende manieren om online geld te verdienen

Natuurlijk hebben zowel Bas als Arjan al ervaring met online geld verdienen. Denk maar eens aan de advertenties op hun site. Ook hebben zij gesponsorde content online staan en verwijzen ze met affiliate links naar andere bedrijven. Bij die laatste ontvang je dan bijvoorbeeld een bedrag per aanmelding of een percentage van de omzet.

Geld verdienen met de podcast

Nu we ondertussen 44 afleveringen oud zijn en we gemiddeld 500 downloads per dag hebben, willen we natuurlijk verder gaan kijken. Kunnen we iets gaan verdienen met onze podcast? Kunnen we reclametijd verkopen of is het misschien wel mogelijk om spullen gratis weg te geven. Een nieuw pad en een nieuw avontuur dat we met deze show willen gaan ondernemen.

Vele bedrijven gingen ons al voor

Want laten we eerlijk zijn, alle Facebooks, Google’s en andere internet bedrijven hebben enorme bakken geld aan al die reclames verdiend. Het is dus een concept dat op zich erg goed werkt. Het internet staat tegenwoordig vol met reclame en dat blijf je tegen komen.

Blijf trouw aan jezelf

Iets wat bij alle vormen van geld verdienen belangrijk is, is dat je trouw blijft aan jezelf. Stel dat jij het heel belangrijk vind dat zaken eerlijk verlopen, moet je geen geld willen verdienen door illegale praktijken. En zo gaat dat ook met advertentie inkomsten. Want als wij geld kunnen verdienen, door jou een heel slecht product aan te prijzen, willen we dat helemaal niet doen. Maar wat zouden we dan wel doen? En hoeveel reclame willen we publiceren? Elke 2 minuten een reclame in onze podcast of slechts één keer een paar seconden. Wij zijn daar al redelijk over uit, maar het is wel iets waar je over na moet denken.

Hoe bepaal je de prijs

Hoeveel vraag je dan voor die advertentie? Het klinkt zo simpel, maar hoeveel is het nou echt waard? Maak je gebruik van een bepaalde berekening? Neem je de hoeveelheid bezoekers in overweging, of ga je gewoon uit van een vast bedrag? Vele vormen, manieren en gedachten over alleen al de prijs. Wij gaat er nog even extra op in, want zoals bij heel veel dingen geldt: ook hier zijn wij zelf nog heel hard op zoek.

Adverteren in de Goed met Geld podcast

Jazeker, dat is mogelijk. Wil je jouw bedrijf naar voren laten komen in de show, jouw product als het onderwerp voor die week of simpelweg een kort reclameblok? Wij staan daar voor open! Neem gerust contact met ons op via gmg@goedmetgeld.nl.

Goed met Geld Links

Al eerder hebben we het gehad over geld verdienen naast je gewone baan. Dit noem je een side hustle. De aflevering daarover is hier te vinden.
Dan heb je ook nog moneylab. Deze Engelstalige side met verschillende podcasts gaat eigenlijk alleen maar over dit onderwerp en is Money Lab. Deze site is opgericht door een co-host van Listen Money Matters en houdt zich heel erg bezig met alle verschillende side hustles.
Wil je ons nou ondersteunen en beter vindbaar maken?
Laat dan een rating en review achter op deze site van Apple. Zij bepalen mede op basis van het aantal luisteraars en de ratings welke podcasts bovenaan komen staan.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.