Goed met Geld #045: “Hulpsinterklaas”

Sinterklaas, een Nederlandse traditie die we al vele jaren vieren. Maar hoe kan je besparen op de cadeau’s. Besparen zonder in te leveren op het plezier van Sinterklaas of Kerst. We zijn te laat voor pakjes avond zelf, maar zelfs voor Kerst kan je deze tips nog perfect toepassen. Hoe koop je goedkoop alle seizoensgebonden producten. Hoe bereid je je voor op sinterklaas en welke bespaartips hebben wij voor de leukste cadeau’s? En hoe voorkom je dat de kosten de spuigaten uitlopen. Pakjes avond is geweest, nu begint het echte besparen.

De Goed met Geld Podcast

Hoe vier je sinterklaas?

Natuurlijk is het van belang om na te denken bij de cadeau’s, hoe je sinterklaas viert. Een grote zak met pakjes, lijstjes met surprises of gewoon vier iedereen een aardigheidje. Genoeg variaties die elk hun eigen voorkeuren heeft om te besparen.

Waar en wanneer koop je cadeau’s

Sinterklaas en Kerst zijn dure periodes. Maar gelukkig kan je je daarop voorbereiden. Want wanneer koop jij de cadeaus? En waar haal jij je cadeaus vandaan? In de aflevering vandaag zijn er nogal wat tips om cadeaus te kopen zonder dat je meteen blut bent. Cadeaus kopen waar je bewust met het milieu omgaat en zelfs nog aan het goede doel kan sponsoren.

Hou de kosten in de hand

Natuurlijk, we zijn niet voor niets de Goed met Geld podcast. Denk daarom aan de totale kosten. Heb je wel eens bijgehouden wat je allemaal al hebt uitgegeven. Ga bewust om met alle dingen die je koopt, maar voorkom ook dat je heel veel dure dingen MOET kopen. Denk bijvoorbeeld eens aan alle reclames die de kinderen te zien krijgen.

Sinterklaas en Kerst zijn straks weer over

En maak daar gebruik van. Alles is namelijk daarna in de aanbieding. Dus hoogste tijd om in te slaan wat je volgend jaar alsnog wil gebruiken. In de podcast vertellen we je wat je allemaal nu al kan kopen in de aanloop van volgend jaar sint en Kerst. Ook loont het om gewoon heel het jaar alvast cadeaus te kopen.

Waar vind je ons nog meer?

Naast deze podcast kan je ons op nog meer plaatsen vinden. Bas vind je op FireTheBoss.eu en Arjan is te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Via deze kanalen publiceren wij meerdere malen per week een blog.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.