Goed met Geld #045: “Hulpsinterklaas”

Geschreven door Arjan | Laatste aanpassing: 06/12/2019

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Sinterklaas, een Nederlandse traditie die we al vele jaren vieren. Maar hoe kan je besparen op de cadeau’s. Besparen zonder in te leveren op het plezier van Sinterklaas of Kerst. We zijn te laat voor pakjes avond zelf, maar zelfs voor Kerst kan je deze tips nog perfect toepassen. Hoe koop je goedkoop alle seizoensgebonden producten. Hoe bereid je je voor op sinterklaas en welke bespaartips hebben wij voor de leukste cadeau’s? En hoe voorkom je dat de kosten de spuigaten uitlopen. Pakjes avond is geweest, nu begint het echte besparen.

De Goed met Geld Podcast

Hoe vier je sinterklaas?

Natuurlijk is het van belang om na te denken bij de cadeau’s, hoe je sinterklaas viert. Een grote zak met pakjes, lijstjes met surprises of gewoon vier iedereen een aardigheidje. Genoeg variaties die elk hun eigen voorkeuren heeft om te besparen.

Waar en wanneer koop je cadeau’s

Sinterklaas en Kerst zijn dure periodes. Maar gelukkig kan je je daarop voorbereiden. Want wanneer koop jij de cadeaus? En waar haal jij je cadeaus vandaan? In de aflevering vandaag zijn er nogal wat tips om cadeaus te kopen zonder dat je meteen blut bent. Cadeaus kopen waar je bewust met het milieu omgaat en zelfs nog aan het goede doel kan sponsoren.

Hou de kosten in de hand

Natuurlijk, we zijn niet voor niets de Goed met Geld podcast. Denk daarom aan de totale kosten. Heb je wel eens bijgehouden wat je allemaal al hebt uitgegeven. Ga bewust om met alle dingen die je koopt, maar voorkom ook dat je heel veel dure dingen MOET kopen. Denk bijvoorbeeld eens aan alle reclames die de kinderen te zien krijgen.

Sinterklaas en Kerst zijn straks weer over

En maak daar gebruik van. Alles is namelijk daarna in de aanbieding. Dus hoogste tijd om in te slaan wat je volgend jaar alsnog wil gebruiken. In de podcast vertellen we je wat je allemaal nu al kan kopen in de aanloop van volgend jaar sint en Kerst. Ook loont het om gewoon heel het jaar alvast cadeaus te kopen.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.