Goed met Geld #006 “Beleggen”

Vandaag is een hele speciale aflevering. Zoals vorige week al aangekondigd, hebben we vandaag een gast. Wat ons betreft is hij een expert op het gebied van beleggen en kunnen we enorm veel van hem leren. We beginnen bij het begin: “Wat is een aandeel?” Langzaam maar zeker gaan we verder hoe onze gast zijn geld in aandelen stopt, wat jij als luisteraar daarvan kan leren en wat je vooral niet moet doen. Heel veel luisterplezier!

De Goed met Geld Podcast

Eigendom

Aandelen zijn eigenlijk stukjes eigendom. Op de beurs handel je in aandelen, dus eigenlijk handel je in stukjes van een bedrijf. Heb jij een aandeel, dan ben jij voor een heel heel heel klein stukje eigenaar van dat bedrijf.

Beleggen in mandjes

Onze gast vertelt dat hij belegd in ‘mandjes’ aandelen. “Ik beleg niet in individuele aandelen. Ik vind het veel gedoe en lastig om te kiezen welk aandeel ik wil gaan kopen. Welke bedrijven zie ik in de toekomst succesvol worden?” De indextrackers (ETF’s) waarin onze gast investeert, volgen vrijwel de gehele wereldeconomie.

Ontzorg jezelf

Onze gast heeft twee manieren om zichzelf te ontzorgen. Zo maakt hij gebruik van die mandjes, waardoor hij niet zelf hoeft te kiezen welke aandelen hij nu wel of juist niet gaat kopen. Daarnaast heeft hij geen idee wat de waarde van zijn aandelen pakket op dit moment is. Het wisselt zo snel, terwijl ik het geld pas over 20 jaar nodig heb. Over het grote geheel vind hij dat dus ook niet zo interessant.

Welk mandje kies jij?

In het interview gaan we in op welke tracker je nou moet kiezen. Hoe is onze gast nu op zijn keuzes gekomen in welke ETF hij investeert.

Meer lezen?

Natuurlijk zijn er nog vele artikelen en blogs die je kan lezen over de strategie, besparen op de kosten en het kiezen van de goede broker:

Ontmoet de slechtste investeerder
Een introductie in het investeren in ETF’s
De investeringsstrategie van onze gast
Blijf besparen op de kosten
Het huidige portfolio van onze gast

Waar vind je ons nog meer?

Naast deze podcast kan je ons op nog meer plaatsen vinden. Bas vind je op FireTheBoss.eu en Arjan is te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Via deze kanalen publiceren wij meerdere malen per week een blog.

2 gedachten over “Goed met Geld #006 “Beleggen””

 1. Dag
  Deze podcast #6 vond ik persoonlijk de meest leerzame, omdat hierin een activa kolom gebouwd wordt. Graag zou ik meer willen horen over methoden om passief inkomen te generen. Wat is mogelijk door jullie ?
  Zie bijvb het boek: Rijke Pa, Arme Pa.

  dank
  gr. Joep Quaedvlieg

  Beantwoorden
  • Hoi Joep, ik heb zelf het boek Rich Dad Poor Dad ook gelezen en ben er behoorlijk positief over. In de verdere afleveringen zullen wij zeker ingaan op het opbouwen van passief inkomen.
   Dat betekent niet dat alle podcasts hierover zullen gaan.
   Wij willen Nederland goed met geld maken, en een onderdeel daarvan kan zijn passief inkomen genereren. Blijf dus vooral luisteren, ik hoop dat we voldoende interessante content publiceren voor je!
   Bas

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.