Goed met Geld #008 “Minimalisme”

Geschreven door Arjan | Laatste aanpassing: 22/03/2019

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Het onderwerp vandaag in de podcast is minimalisme en zuinigheid. Na een extreem voorbeeld van de perfecte (gierige) minimalist, kijken we vooral even verder. Hoe zien wij minimalisme en hoe zien wij zuinigheid. Waar houden wij nu echt rekening mee en hoe creƫren we voor ons de goede balans tussen zuinigheid en gierig zijn.

De Goed met Geld Podcast

Bewust

Onze zuinigheid en minimalisme is niet extreem. Zeker niet! Wij gaan eerder heel bewust om met de middelen die we hebben. Dat is niet van de een op de andere dag gegaan, maar langzaamaan steeds een klein beetje gegroeid. Zo zijn we bewust zuinig. In de podcast van vandaag gaan we in op de vragen: “Op welke manier zijn we zuinig” en “Waar heb je dan niet op bespaard?”

Minimalist op de schaal van 10

Hoe minimalistisch ben jij op de schaal van 10? Ook wij gaan deze vraag vandaag beantwoorden. Want wat ons betreft zit er een groot verschil tussen bewust met je geld omgaan, minimalisme en gierigheid. Hoe minimalistisch beschouw jij jezelf?

Linkjes

Er zijn genoeg manieren genoemd om geld te besparen en minimalistisch en zuiniger te leven. Hieronder staan de links naar de genoemde voorbeelden:
Betaal naar meer parkeerkosten door een straat verderop te parkeren
Leven in een tinyhouse, waarom niet?
Minder uitgeven? Luister nog eens naar aflevering #004

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.