Goed met Geld #004 “Minder uitgeven”

Geschreven door Arjan | Laatste aanpassing: 22/02/2019

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Vandaag hebben we het in aflevering #004 van de Goed met Geld Podcast over het minder uitgeven van geld. Wat zijn nu de vaste lasten die maandelijks jouw rekening leeg slurpen? En gebruik je die nou wel daadwerkelijk? Misschien ben je onbewust wel lid van drie verschillende sportscholen en blijk je nog steeds te betalen voor dat tijdschrift wat direct naar het oud papier gaat. Het is tijd om jouw spaarpercentage te verhogen. Tijd om minder (onnodig) uit te geven.

De Goed met Geld Podcast

Besparen. Hoe dan?

Besparen kan je op twee manieren doen. Constructief en incidenteel. In de podcast van vandaag noemen we verschillende manieren hoe jij het beste kan besparen op de maandelijkse uitgaven. Denk daarbij aan abonnementen en verzekeringen. Ga eens alle afschrijvingen van jouw rekening langs en kijken eens wat er allemaal standaard in een maand af wordt geschreven.

Incidenteel besparen

Het zijn die kleine bedragen. Ach, wat is nou 3 euro voor een lunch. Of wat maakt die koffie op het station nou uit. HEEL VEEL! Kijk even in de linkjes hieronder voor de volledige uitwerking. Als je echt eens wist hoeveel het kost om elke dag die kop koffie op het station te kopen, dan weten wij vrij zeker dat je die nooit meer zal kopen.
Gelukkig zijn het niet alleen de kleine dingen die je elke dag door moet voeren om incidenteel te besparen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan het oversluiten van jouw huidige hypotheek of stap over van energie leverancier. Laat daarnaast ook de kraan niet onnodig lopen en vervang die oude gloeilampen toch ook eens voor ledlampen. Daarnaast kan er bijvoorbeeld ook bespaard worden op parkeerkosten, voeding, verzendkosten en zelfs belasting!

Linkjes

In deze Podcast hebben we over de nodige besparingen gesproken
Besparen op de Spotify kosten
Besparen op jouw Netflix abonnement
– Besparen op de sportschool
– Besparen op verschillende verzekeringen
– Besparen op jouw zorgverzekering
Neem nooit meer een koffie op het station!
Sluit je hypotheek over naar een andere bank
Stap over van energie aanbieder
Bereken of het overstappen van een hypotheek financieel aantrekkelijk is
– Overweeg eens om een occasion te rijden
Betaal nooit meer om te parkeren
– Kook voor meerdere keren
Bespaar op de verzendkosten bij Bol.com
Vraag belasting terug

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.