Goed met Geld 218: De voor- en nadelen van parttime werken

Geschreven door Mark | Laatste aanpassing: 13/07/2023

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Zoals de vaste luisteraars weten, werkt Arjan 4 dagen in de week en Bas werkt 40+ uur per week in zijn onderneming. Dus ze hebben een heel mooi aanvullende invalshoek rondom het thema van parttime werken. Hoe zit het met je vrije tijd, je stress levels en de maximale hypotheek, in deze aflevering kijken we naar de voor- en nadelen van parttime werken. Zeker de moeite waard als je graag je pensioen al wat naar voren wil halen, door een dag minder per week te gaan werken.

De Goed met Geld Podcast

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

4 reacties op “Goed met Geld 218: De voor- en nadelen van parttime werken”

 1. Lena schreef:

  Ik ben 26 jaar en werk zelf 32 uur (voor de overheid waar fulltime 36 uur is). Ik begon met minder uur in deze functie. Deze uren waren vastgelegd en konden op dat moment niet uitgebreid worden. Ik kon daardoor goed onderhandelen over het salaris. Ik wilde en ben uiteindelijk ook gevraagd om steeds meer uur te gaan werken. De werkgever wil graag dat ik fulltime werk, maar ik heb aangegeven dat niet te gaan doen. Af en toe werk ik over, maar dan neem ik extra vrije uren op. Ik vind mijn vrije dag (heb geen kinderen) zelf veel waard.

  • Mark schreef:

   Kijk dat is precies wat we bedoelen. Ikzelf ben (op verzoek van de baas) van 40 uur terug gegaan naar 36. Dat was moeilijk voor mij. Voorheen werkte ik tot het werk helemaal klaar was (vaak meer dan 40 uur) en nu werk ik totdat de 36 uur erop zitten én ik geen zin meer heb of het geen zin meer heeft om nog door te werken. Dat maakt het af en toe veel makkelijker om het werk even neer te leggen en komt mijn productiviteit uiteindelijk weer ten goede omdat veel ideeën niet in ‘de baas zijn tijd’ opborrelen, juist omdat je het even kunt loslaten. Dus goed bezig Lena!

 2. Peter schreef:

  Op dit moment werk ik 36 uur voor de baas, volg ik een bachelor werktuigbouwkunde en ben ik sinds 2 maanden parttime zzp’er.
  Dit samen zorgt voor weken van 60u+.

  Hier heb ik bewust voor gekozen nu ik nog thuis woon en graag een vermogen of wil bouwen en ondanks dat toch nog kunnen genieten van een aantal kostbare hobbys.

  • Mark schreef:

   Nice Peter. Stabiel inkomen genereren, jezelf (blijven) ontwikkelen én extra vermogen opbouwen met een side hustle. Respect!