Goed met Geld 189: Leren van Meyade Curfs

Geschreven door Mark | Laatste aanpassing: 08/09/2022

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Het leven van Meyade is een roller coaster, met ups and downs. Maar standaard is het zeker niet en dat was precies zijn doel. Nadat hij gestopt was met school en miljoenen had verdiend in de crypto markten, kwam hij tijdens de crash weer bij zijn oude baantje bij de NS te werken. Wat hem bij is gebleven van deze tijd en welke lessen hij heeft geleerd van zijn ervaringen deelt hij in deze aflevering. Zoals gezegd, niet de standaard route, maar juist daarom heel interessant om het eens van een andere kant te bekijken.

De Goed met Geld Podcast

Jong geleerd is oud gedaan

Meyade had al snel door dat op school zitten niet zijn ding was. Hij keek naar de lesstof en bedacht dat iedereen daar precies hetzelfde voorgeschoteld kreeg. En zoals we weten, zaken die in overvloed aanwezig zijn, zijn niet zo waardevol. Dus koos Meyade ervoor om te stoppen met school voordat hij daarvoor schulden zou moeten maken en zelf te kijken waarin hij zich kon onderscheiden met kennis.

Dit was niet het enige ‘vangnet’ waar Meyade uit ontsnapte. Hij verhuisde ook naar de andere kant van het land om echt op zijn eigen benen te leren staan. Daarbij schroomde hij niet om zelf zijn inkomen te vergaren met het flippen van burgers. Hier leerde hij met harde lessen hoe met geld om te moeten gaan. Want als je eerst dure kleren hebt gekocht en je huur niet hebt betaald, komt er een moment dat je zelfs geen duur eten meer kunt kopen, omdat de huur toch echt betaald moet worden als je een dak boven je hoofd belangrijk vindt.

Miljoenen op papier

In die tijd leerde hij via via de crypto markt kennen. Hij rolde in het wereldje en werd een soort van ambassadeur voor de alt coint Lisk. Dat heeft hem geen windeieren gelegd. Op papier had was hij miljoenen waard. Daarvoor was hij wel volle bak aan het traden. En dat ging niet in de koude kleren zitten. Hij had veel stress, at slecht, sportte niet meer en kwam daardoor aan. Op een gegeven moment woog hij wel 125 kilo! Hij had zelfs zijn vrienden om hem heen aangespoord om ook in crypto te beleggen. En het feest was richting het einde van 2017 helemaal compleet toen de markten flink omhoog stonden. Hij had dikke auto’s gekocht, een groot huis en leefde in luxe. Hij had toen maandelijks tussen de 5.000 en 8.000 euro kosten.

Boem!

Maar in 2018 keerde het geluk en gingen de markten onderuit. Zo ging een heel groot deel van de winst in rook op. Zijn gezondheid was niet goed en hij maakte de verstandige keuze om zijn dikke auto’s te verkopen en kleiner te gaan wonen. Ook begon hij weer te werken bij zijn oude werkgever de NS.

Hij moest dus echt een flinke mindset shift maken om goed om te gaan met de nieuwe realiteit, maar dat lukte hem, ondanks dat dat echt niet makkelijk is om te doen. Hij ging weer volle bak werken en bleef investeren in crypto currency. Achteraf gezien een briljante keuze, want dat bleek precies de bodem te zijn, waarbij hij weer bitcoin kon inkopen voor 3000 euro per stuk.

Dure lessen

Hij heeft veel geleerd van deze rollercoaster. Zo heeft hij geleerd dat gezondheid niet te koop is. Daar zul je echt zelf tijd en energie in moeten stoppen om dat goed te houden. Ook heeft hij geleerd dat vermogen zich ook in cycli verdelen. In tijden van voorspoed wil iedereen meedoen en koopt iedereen beleggingen. Maar zodra het tegen zit wordt het kaf van het koren gescheiden. Mensen die snappen hoe het werkt, zijn dan vaak de kopers van de beleggingen van mensen die het niet snappen. Die laatste groep raakt meer dan eens in paniek wanneer de koersen naar beneden gaan. En waar een verkoper is, is ook altijd een een koper. Nu heeft hij een plan en een strategie opgesteld die hij volgt. Want uiteindelijk leerde ook hij dat ‘Time in the market’ beter is dan ‘Timing the market’. Ook zag hij in dat we in Nederland eigenlijk van kinds af aan al worden ontmoedigd om risico’s te nemen. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. En dat sluit dus niet aan bij het nemen van risico om je vermogen te laten groeien. De laatste wijze les die hij heeft opgedaan, is dat geluk niet in materialistisch zaken zit. Dus dat je maar beter op zoek kan naar waar jouw geluk vandaan komt.

Waar komt jouw geluk vandaag? Laat het ons weten in de comments hieronder.

De Goed met Geld vragen:

Natuurlijk hebben wij ook in deze afleveringen de Goed met Geld Vragen aan Arjen gesteld. In de podcast geeft hij antwoord op de volgende vragen:

 1. Wat was je grootste financiƫle blunder?
 2. Wat kan je nu dat je vijf jaar geleden had willen kunnen?
 3. Waar sta je over vijf jaar?
 4. Welke bron van informatie zouden de luisteraars moeten kennen?
 5. Wat is jouw advies voor onze luisteraar zij willen beginnen met crypto’s?

Referenties

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

2 reacties op “Goed met Geld 189: Leren van Meyade Curfs”

 1. Esther schreef:

  Mooi hoe Meyade zijn verhaal durft te vertellen, maar vond het wel jammer dat jullie niet meer kritische vragen hebben gesteld. Ik zou deze jongen zeker niet als voorbeeld nemen voor financiƫn en hoop dat de andere luisteraars deze aflevering met een korreltje zout nemen.

 2. Dexter schreef:

  Mooie levenslessen van Meyade en ook mooi om te zien dat hij zich niet liet kennen op de bodem. Wat extra diepgang had gemogen in de vragen om echt de gedachtegang achter zijn keuzes te snappen. Verder een top show!