Goed met Geld 188: Een kijkje in de keuken van GmG

Geschreven door Mark | Laatste aanpassing: 01/09/2022

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Bas en Arjan kennen jullie al, maar Mark speelt ook een belangrijke rol in de keuken van Goed met Geld. Wat gebeurt er dan eigenlijk achter de schermen in de keuken van Goed met Geld? In deze aflevering nemen Bas en Arjan je mee in hun creatieve proces. Ze geven een inkijkje hoe de afleveringen tot stand komen. En ze geven hun inspiratiebronnen bloot. Zeker de moeite waard dus. De shownotes zijn te vinden op https://goedmetgeldpodcast.nl/188

De Goed met Geld Podcast

(Inspiratie) bronnen

Soms komt de inspiratie uit het leven van onszelf. Dan delen we gewoon onze ervaringen met (financiële) zaken die ons pad kruisen. Dan hebben we die ervaring, die we kunnen ontleden en uitpluizen. Het zit al in de term ingebouwd bij persoonlijke financiën gaat het om de ervaring van het individu. Daar kan iedereen anders in zijn, maar het is heel waardevol om ervaringen te delen, zodat luisteraars een beeld kunnen vormen over wat ze te wachten staat.

Daarnaast bekijken we natuurlijk ook de actualiteit. We volgen tot op zekere hoogte het nieuws. Niet teveel want het nieuws focust bijna exclusief op de dingen die angst en woede opwekken. Maar aansluiten bij wat er gebeurt in de (financiële) wereld, maakt dat wij onze luisteraars content kunnen aanbieden die op dat moment ook als relevant ervaren wordt.

En tot slot nemen wij ook een hele boel informatie in vanuit andere bronnen. Boeken, podcasts en artikelen. We laten ons graag inspireren en meenemen in de verhalen van anderen. Daarom vinden we het ook zo leuk om gasten in de show te hebben. Dus mocht je een mooi verhaal hebben, stuur ons eens een mailtje en wie weet verschijn jij een keer in onze show.

Proces en tools

Het zwaartepunt van het maken van de Goed met Geld Podcast ligt op de donderdag ochtend. Dat is het moment waarop we samen komen in onze digitale studio om het onderwerp van die dag voor te bespreken. Dan hebben we vaak al onderzoek gedaan en hebben we ons ingelezen om complexe zaken te verduidelijken en concrete voorbeelden erbij te zoeken ter illustratie. Om 8:00 uur beginnen we samen en na het gezamenlijk voor bespreken, start de opname door Bas en Arjan. Mark haakt dan weer af, want ja, er moet ook weer gewoon gewerkt worden door sommigen. Maar na de opname neemt Mark het stokje over. Hij edit de aflevering en monteert alle huisstijl geluiden erin. Zorgt voor een mooie thumbnail en plant de publicatie op YouTube en in alle podcast platforms in. Bas en Arjan zitten tussendoor natuurlijk ook niet stil. Zij zoeken naar gasten en sponsors als ze niet druk bezig zijn met het onderzoek naar één van de volgende onderwerpen. Al met al zit er al vrij gemakkelijk 12 uur werk in het maken van een Goed met Geld Podcast. Toch doen we het nog altijd met veel plezier, zelfs na 185+ afleveringen! We vinden het gewoon leuk om over geld te praten en we staan nog altijd achter onze missie om meer Nederlanders Goed met Geld te maken.

Daar hebben we wel wat tools voor om die missie uit te laten komen. Hieronder een lijstje van onmisbare zaken voor ons.

Referenties

Welke inspiratiebronnen ken jij, die wij nog gemist hebben? Deel jouw beste bronnen hieronder in de comments en help ons om meer mensen Goed met Geld te laten worden.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.