Goed met Geld 151: Suzanne van Duijn, de route naar €100.000,- per jaar

Geschreven door Mark | Laatste aanpassing: 17/12/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Suzanne van VrijeMeid.nl is heerlijk vakantie aan het vieren in Kaapstad naar haar succesvolle boeklancering. Of is ze gewoon locatie onafhankelijke aan het werk? Hoe dan ook, ze wilde wel tijd vrij maken om te kletsen met Arjan en Bas. We voelen haar aan de tand hoe zij tot haar route naar de ton per jaar is gekomen. Hoe steekt zij haar ondernemingen in en welke strategiën heeft ze onderweg ontdekt. Ze is natuurlijk nu heel goed op weg, maar dat was wel een route met vallen en opstaan op weg naar meer vrijheid. In deze aflevering hoor je hoe zij het voor elkaar heeft gekregen om dit doel te bereiken en wat haar volgende doel gaat zijn.

De Goed met Geld Podcast

Je moet niks

Dat is één van de meest gebruikte tips van Suzanne. Je moet niks, je kunt op zoek gaan naar iets wat je graag doet. Want als je iets doet wat je leuk vindt, dan gaat het je veel gemakkelijker af én ben je er ongetwijfeld ook als vanzelf heel goed in. Maar veel mensen voelen in een beperkte mate imposter syndrome. Een soort schuldgevoel waarbij je denkt dat je niet de waarde toevoegt die je ervoor betaald krijgt. Tegelijkertijd, we leven in een ruilhandel maatschappij en als iemand jouw diensten wil afnemen voor die prijs, wie ben jij dan om daar niet gewoon gebruik van te maken.

Zweverige dingen

Suzanne is eigelijk een hele nuchtere meid, maar op haar route heeft ze ook een meer spiritiuele kant van haarzelf ontdekt. Ze zat met de financiële stress en keek om zich heen hoe anderen wel bij de ton per jaar waren uitgekomen. Dus dook ze in dat leventje door mensen te interviewen die dat doel al bereikt hebben. En daar kwamen wat verrassende dingen uit, van een ijsbad, tot online Tony Robbins in een vakantiepark en gehypnotiseerd worden via Zoom. Die ervaringen hebben haar wel veel gebracht. Het gevoel van controle over je eigen lichaam en het bewustzijn om te accepteren dat je bent wie je bent, omdat je komt van waar je komt. Dat hielp haar om meer open te staan voor dit soort inzichten.

Boeken en e-books

Naast haar PR-onderneming schrijft ze dus ook boeken en biedt ze digitale content aan. De insteek was passief inkomen genereren. Met haar e-books had ze niet echt een strategie, en schijnbaar moet je echt veel e-books verkopen wil je er een mooi maandsalaris aan overhouden. Met haar volgende boeken boort ze daarom een ander iets stabieler concept. Wat de toekomst gaat brengen is nog onzeker. Wie weet heet haar volgende boek wel: De reis naar een miljoen per jaar.

De Goed met Geld vragen:

Natuurlijk hebben wij ook in deze afleveringen de Goed met Geld Vragen aan Suzanne gesteld. In de podcast geeft zij antwoord op de volgende vragen:

  1. Wat was je grootste financiële blunder?
  2. Wat kan je nu dat je vijf jaar geleden had willen kunnen?
  3. Waar sta je over vijf jaar?
  4. Welke bron van informatie zouden de luisteraars moeten kennen?
  5. Wat is jouw advies als je al zelfstandig ondernemer bent, maar ton-dernemer wil worden?

Hoe ver ben jij verwijderd van de €100.000,- per jaar, of zit je er al lang boven? En welke ‘zweverige’ ervaringen zou jij jezelf wel eens aan bloot willen stellen? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Eén reactie op “Goed met Geld 151: Suzanne van Duijn, de route naar €100.000,- per jaar”

  1. Rob schreef:

    Volg jullie en de vrije meid al wat langer,
    en wil dat boek wel graag.