Goed met Geld 152: Korting krijgen, korting regelen

Geschreven door Mark | Laatste aanpassing: 24/12/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Met de feestdagen vliegen alle kortingen je om de oren. Dus soms wordt de korting je in de schoot geworpen, maar soms zul je toch echt zelf moeten regelen dat je minder moet betalen dan de initiële vraagprijs. Van loyalty programma’s tot onderhandelen bij de lokale ondernemer. In deze aflevering krijg je mooie tips mee, waarmee jij ervoor kunt zorgen dat je die korting binnen haalt.

De Goed met Geld Podcast

Airmiles sparen

Eén van de bekenste manieren is airmiles sparen, of andere loyalty programma’s. Zeker als je voor je werk veel moet vliegen, vaak in een hotel moet verblijven of elke dag je auto weer vol moet tanken, kun je vrij snel een lekker saldo opbouwen. Er komt dan wel een extra uitdaging bij kijken. Je moet namelijk wel zorgen dat je die airmiles of andere punten op een zo slim mogelijke manier uitgeeft. Vaak zijn ze namelijk per punt niet heel veel waard, maar soms zijn er mooie acties waarbij de waarde per punt verdubbeld of zelfs nog beter. Dat is de moeite om in de gaten te houden.

Kortingen vinden

Met Black Friday en Cyber Monday kun je de aanbiedingen bijna niet ontwijken. Vaak lijken de aanbiedingen geweldige kortingen, maar soms is het ook veel mooier dan dat het op het eerste gezicht lijkt. De eerste stap van kortingen regelen is dan ook, weten wat het product of de dienst die je wil gaan aankopen normaal gesproken kost. Daarvoor zou je zelf onderzoek kunnen doen, in aanloop naar je aankoop. Maar je zou ook een informatiebron kunnen gebruiken zoals de PriceWatch op Tweakers. Zodra je dat weet, kun je op zoek naar de aanbiedingen waarin je ook echt een mooie korting krijgt.

Gewoon erom vragen

Een andere optie is om gewoon om korting te vragen. Veel mensen in Nederland voelen zich daar misschien een beetje ongemakkelijk bij, maar op veel plekken in de wereld is het de normaalste zaak van de wereld. Zeker als je een wat grotere order doet, trek de stoute broek aan en vraag gewoon of je een korting mag krijgen. Ze noemen de prijs op de producten, niet voor niets de vraagprijs. Ook hier helpt het natuurlijk als je weet welke alternatieven je hebt, als je het online bijvoorbeeld ook kunt bestellen voor een bepaalde (lagere) prijs, kun je jouw lokale ondernemer vragen of hij wat met de prijs kan doen, omdat jij hem graag de sale gunt.

Cashbacks

Een ander trucje wat vaak gebruikt wordt, zijn cashback acties. Daarbij kun je na aanschaf een gedeelte van je aankoopbedrag terugkrijgen. Daarvoor moet je dan wel je gegevens delen, dus er zijn wat valkuilen waar je bedacht op moet zijn. Wil je die verleidelijke aanbieding ook daadwerkelijk in de wacht slepen.

En dan zijn er nog creditcards die soms een kleine cashback geven. Deze worden echter niet overal geaccepteerd en je moet je heel bewust zijn van de voorwaarden en andere kleine lettertjes die bij zo’n kaart komen kijken. De meeste mensen nemen niet de tijd om dat onderzoek te doen, maar soms kan dat toch best voordelig zijn.

De hoogst mogelijke korting

Een hele mooie checkvraag die je jezelf aan kunt leren, net voordat je iets aan gaat schaffen is: Heb ik dit product echt nodig? Want als daar het antwoord nee op is, dan ben je het goedkoopste uit door het product niet te kopen.

Heb jij nog mooie tips hoe je een mooie korting totstand kan laten komen? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Referenties

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Eén reactie op “Goed met Geld 152: Korting krijgen, korting regelen”

  1. Yuri schreef:

    Bedankt voor de info weer! Zelf maak ik veel gebruik van de cashback site Cashbackxl.nl
    Zij geven de beste cashback bij de meeste webwinkels.
    Daarnaast geven veel webwinkels ook een eenmalige korting als je je inschrijft voor hun nieuwsbrief. Via mailinator.com kun je dit vervolgens bij elke bestelling doen. Scheelt toch vaak €5,- of 10% op je bestelling!