Goed met Geld 149: De PodcastGast

Geschreven door Mark | Laatste aanpassing: 03/12/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Matthijs is de Podcastgast. Hij heeft een eigen Formule 1 podcast, maar zijn interesses zijn zo breed dat hij eigenlijk wel nog veel andere podcasts zou kunnen maken. Om toch nog iets van vrije tijd over te houden heeft hij de rollen omgedraaid en laat hij zich uitnodigen als podcast gast. Zo kan hij doen wat hij leuk vindt, namelijk praten met mensen en over nieuwe onderwerpen dingen leren. Deze keer wordt hij hopelijk wat meer Goed met Geld.

De Goed met Geld Podcast

De Pennie Spaarpot

Vroeger spaarde Matthijs alles en was hij heel zuinig. Maar toen hij ging werken is hij toch een beetje ten prooi gevallen aan de levensstijlinflatie. Of te wel zijn uitgaven stegen tegelijk mee met zijn inkomsten. Wat hij nu, achteraf gezien, jammer vindt is dat hij nog niet is begonnen met een aantal goede financiële beslissingen. Maar hoe sexy is inleggen voor je pensioen nou echt als je in de 20 bent?

Sparen in bedrijf

Matthijs heeft een eigen ecommerce bedrijf en investeert daar vol op in. Dus hij stopt alle winst die hij met zijn handel maakt weer terug in zijn bedrijf. Hij is ooit begonnen in de ecommerce en dat beviel hem eigenlijk wel heel goed. Het is alleen wel iets moeilijker dan je in eerste instantie zou verwachten.

Het lijkt snel verdiend als je de spulletjes die je voor 500 euro had ingekocht heb kunnen doorverkopen voor het dubbele. Maar er komt toch nog wat meer bij kijken, zo wil de belastingdienst toch een deel van de verkoopprijs opeisen en misschien heb je nog andere schakels in de logistieke keten die ook betaald moeten worden. Vergeet ook niet de lage drempel voor concurrenten om in te stappen. Niet iedereen doet dat even slim, maar dat kan wel degelijk impact hebben op de verkopen die jij doet. Gelukkig blijft hij er lekker mee doorgaan en de echte harde lopers automatiseert hij zo veel mogelijk. Daarmee creërt hij een mooie cashflow waarvoor hij maar een paar uurtjes werk hoeft te doen.

De race naar FIRE

Matthijs krijgt ook de kans om Arjan en Bas aan de tand te voelen. Dat heeft hij dan ook gedaan. Beide geven aan dat ze vooral hun uitgaven goed bij hielden in een soort van administratie. Dat maakt dat ze wel zuinig op sommige vlakken, maar niet op alle vlakken. Als ze iets heel gaaf vinden of heel lekker dan geven ze het geld daar wel voor uit. Eigenlijk komt het er op neer dat ze een bewustere mindset hebben en bij zichzelf afvragen ‘Wat is het me echt waard’. En als de prijs onder dat bedrag ligt, dan kun je zonder probleem je geld daaraan uit geven. Immers, je wil wel lekker leven tijdens de race naar FIRE.
Arjan en Bas hebben alleen nog niet echt een plan voor wat ze gaan doen als ze FIRE zijn! Doorvragend kwam Matthijs daar achter. Wel richten de heren hun op de mogelijkheden

De Goed met Geld vragen:

Natuurlijk hebben wij ook in deze afleveringen de Goed met Geld Vragen aan Matthijs gesteld. In de podcast geeft hij antwoord op de volgende vragen:

  1. Wat was je grootste financiële blunder?
  2. Wat kan je nu dat je vijf jaar geleden had willen kunnen?
  3. Waar sta je over vijf jaar?
  4. Welke bron van informatie zouden de luisteraars moeten kennen?
  5. Wat is jouw advies als iemand wil gaan beginnen met ecommerce?

Wat vind jij van Matthijs doel om in 100 podcasts te gast te zijn? Lijkt het jouw leuk om een keer bij ons te gast te zijn of wie zou jij graag als gast willen zien bij ons? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Referenties

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.