Goed met Geld 140: Als je geld hebt, lijkt elke oplossing duur

Geschreven door Mark | Laatste aanpassing: 01/10/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Op het moment dat je veel geld hebt, zou dat wel eens ook negatieve gevolgen kunnen hebben. Nou vraag je je vast af, hoe dan?! Nou, op het moment dat het budget krap is, kun je niet anders dan creatief omgaan met de middelen die je tot je beschikking hebt. Daar komen vaak hele mooie, elegante en vaak goedkope oplossingen voor problemen uit voort. Op het moment dat er geld genoeg is, is de verleiding groot om maar gewoon geld tegen het probleem aan te gooien. Zou jij daar persoonlijk ook risico op lopen?

De Goed met Geld Podcast

Veel geld als punt van falen

Elke ondernemer begint met een creatief idee zijn onderneming. Immers er is een probleem dat niet of inefficiënt opgelost wordt, en waar de ondernemer een creatieve betere oplossing voor heeft. Die toegevoegde waarde is de bron van inkomsten voor de onderneming.
Maar als het geld als water binnenkomt verdwijnt de noodzaak om energie te steken in een creatieve oplossing. Vaak wordt dan heel gemakkelijk gezegd, huur er maar iemand voor in om het op te lossen. Of te wel, gooi er maar geld tegenaan en dan gaat het probleem weg. Als dat te vaak gebeurt, verliest de organisatie langzaam haar toegevoegde waarde en daarmee haar bestaansrecht…

Grote auto’s zijn besmettelijk

In de persoonlijke sfeer kan dit ook voorkomen. Heb je weleens gezien dat er bij één van de buren een mooie nieuwe auto op de oprit staat. Waarna spontaan de rest van de buren ook een nieuwe auto aanschaften, vaak nog een stukje groter dan de eerste. Ergens is er toch een verleiding om tegenover dat knagende gevoel van jaloezie, een zak geld te zetten, of te wel een nieuwe auto aan te schaffen. Je kunt ook niet achterblijven natuurlijk.
Maar zou je met wat creativiteit daar niet een betere (en goedkopere) oplossing kunnen vinden?

Ben jij het weleens tegengekomen in jouw organisatie? Dat er een grote zak geld tegen een probleem werd gegooid, terwijl er een andere creatieve oplossing ook mogelijk was? Laat het hieronder weten in de comments.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.