Goed met Geld 123: Crowdfunding update

Geschreven door Mark | Laatste aanpassing: 04/06/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Arjan is ervaringsdeskundige op het gebied van crowdlending. Gaan de rentes die daar geboden worden ook steeds verder naar beneden? Heeft de Corona pandemie ook invloed op de defaults van deze leningnemers? In deze aflevering geeft Arjan een update over zijn crowdlending portfolio.

De Goed met Geld Podcast

Crowdfunding update

Arjan heeft een hoop projecten in zijn crowdfunding/crowdlending portfolio zitten en die lijken nog steeds goed door te lopen. Alle steun vanuit de overheid en het toestaan van uitstel van betaling zorgen ervoor dat de impact van Corona nog niet echt gevoeld wordt in het portfolio.

Het deed wel een beetje pijn toen veel van de rentebetalingen stop werden gezet, maar liever nu coulance en een betalingspauze inlassen, dan de leningnemer laten klappen en de openstaande lening moeten afschrijven.

Andere strategie

Elke maand een bericht dat er weer een leningnemer in default is gegaan is niet leuk. Dat betekent dat die dus niet meer betaald en jij naar je geld kunt fluiten. Daarom is Arjan overgestapt naar minder risicovolle projecten. Daarmee geeft hij hogere rentepercentages op, om ook minder af te moeten schrijven op de projecten waarin hij wel investeert.

Alleen crowdfunding is wel behoorlijk risicovol. Zijn vaak lokale (Nederlandse) projecten. Dus om meer te diversificeren is Arjan gestopt met extra geld in de crowdfunding te steken. Hij belegt wel alle opbrengsten die het crowdfunding genereert. Ook omdat hij het zo leuk vindt om te doen én er goed in is geworden.

Maar hij wil ook toe werken naar een nieuwe verhouding tussen zijn crowdfunding en wat hij op de beurs heeft belegd. Hij is nog niet op de verhouding die hij voor ogen heeft, maar is al goed op weg.

Wat zijn jouw ervaringen met crowdlending? Welke strategie volg jij? Laat het ons hieronder weten in de shownotes.

En als je het gastoptreden in De Spaarpodcast wil terugluisteren kijk dan hier: https://despaarpodcast.nl/spaarpodcast/goed-met-geld-podcast/

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.