Goed met Geld 121: Prijs bepalen van jouw diensten

Geschreven door Mark | Laatste aanpassing: 21/05/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Hoe haal je het meeste uit je side hustle? Vaak zul je zelf een prijskaartje moeten hangen aan de diensten die je levert. Maar wat zijn die diensten eigenlijk waard? En hoe kun je de ‘Arjan-methode’ gebruiken om de beste marktprijs te bepalen? In deze aflevering de antwoorden op deze vragen.

De Goed met Geld Podcast

Jouw prijs bepalen

Hoe bepaal je wat jouw diensten waard zijn? Of het nu voor de side hustle is, of voor je vast job, vaak zul je zelf moeten bepalen welke prijs je aan jouw geleverde diensten koppelt.

In deze aflevering gaan we terug in de tijd en blikken Bas & Arjan terug op hun eerste bijbaantjes. Hoe ze zichzelf 50% loonsverhoging wisten te geven en wordt met de ‘Arjan-methode’ de marktprijs bepaald.

De ‘Arjan-methode’

Op het moment dat je de meerdere klanten hebt, kun je de ‘Arjan-methode’ gebruiken om de beste marktprijs te bepalen. Eigenlijk is het heel simpel.

  1. Vraag wat ze de dienst waard vinden.
  2. Geef aan dat je aan een hoger bedrag zat te denken en vraag meer.
  3. Komt er wat weerstand dan zit je dicht in de beurt van een mooie marktprijs.
  4. Komt er nog geen weerstand, vraag dan de volgende keer meer en blijf verhogen totdat er weerstand komt.

Niet vergeten

Natuurlijk zijn er een aantal belangrijke zaken die je niet moet vergeten om mee te nemen in de prijs die je rekent voor je diensten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de kostprijs van de materialen die je gebruikt tijdens het leveren van je dienst, maar ook aan de belasting die je over je inkomsten moet betalen. Het is natuurlijk zonde als je die in je prijs vergeet mee te nemen en dat je daarna je zuur verdiende centen weer kunt inleveren bij de belastingdienst…

Een laatste punt wat je ook zeker niet moet vergeten, is het voordeel dat je voor je klant oplevert. 1000 euro vragen voor een dag werk klinkt misschien als veel, maar als de klant daarmee in de eerste maand meteen 5000 euro minder kosten maakt, dan is het voor jullie allebei een goede deal, een echte win-win!

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.