Goed met Geld 119: Snel geld verdienen?

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 07/05/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Hoe verdien je snel geld? En waarom wil iedereen snel rijk worden? In de aflevering: criminele jongeren, beursspeculanten, gokken. We willen snel rijk worden, maar werkt dat wel?

De Goed met Geld Podcast

Snel geld verdienen

Het snelste geld dat Bas heeft verdiend was de waardestijging van zijn vastgoed. “Niet tegenop te werken” zegt hij.

Arjan noemt voorbeelden als de belastingmiddeling. Dat ging niet om zulke grote bedragen, maar wel in hele korte tijd! Dat is nog eens een goed uurloon.

Criminele activiteiten?

Er zijn echter ook veel jongeren die op een wat minder fijne manier snel geld proberen te verdienen. Arjan vertelt in de show dat hij een tv-programma zag waarin jongeren werden gevolgd die voor hun status toch moesten zorgen voor dure merkkleding.

Als scholier en student konden wij dat niet betalen. Deze jongeren vervielen vervolgens in criminele activiteiten. Het ging om drugshandel en overvallen.

Dit lijkt misschien op snel geld, maar het is niet zo toekomstbestendig. Zit je dan met je euro’s in de gevangenis…

Snel rijk op de beurs of met crypto

In de legale sferen zien we het ook langskomen. Mensen die proberen om op de beurs snel rijk te worden. En mensen die proberen om snel rijk te worden door “informatie” te verkopen aan mensen die op de beurs snel rijk proberen te worden…

Het is blijkbaar een soort universeel verlangen om snel rijk te worden. Wij zijn wat meer van de Geldnerdfilosofie. “Elke maand een beetje opzij zetten, en geduld hebben.” Op een gegeven moment ben je rijk ;-).

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Eén reactie op “Goed met Geld 119: Snel geld verdienen?”

  1. Erik schreef:

    Bedankt voor de tip over middeling! Ik kon een paar honderd euro terugkrijgen. Via belastinghelden.nl in een paar minuten geregeld. Gr, Erik