Goed met Geld 117: Verzekeren met Deck

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 23/04/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Goed met geld zijn is bewust zijn van je vaste lasten. Een van de grootste vaste lasten van Nederlandse huishoudens is het verzekeringpakket. Deck probeert verzekeren slimmer te maken, en vandaag spreken wij hun directeur Bob over hoe ze dat aanpakken.

De Goed met Geld Podcast

Over Deck

Deck maakt verzekeringen slimmer. Dat doen ze door verspilling uit het verzekeringswezen te halen. 75% van de claims is onder de 1000 euro, en een van de speerpunten is dat je die kleine schades zelf wel kan betalen.

Dat betekent minder claims, minder kosten van de verwerking en controle van die claims, en daardoor een lagere premie voor de klant.

Nederland oververzekerd

Nederlanders zijn oververzekerd. Het is niet alleen de zorgverzekering en de autoverzekering, maar ook allerlei losse, kleine verzekeringen die we overal hebben.

Als je elektronica koopt valt het op hoe veel er geprobeerd wordt om je een verzekering aan te smeren voor dat product. Maar producten hebben ook garantie, en je inboedelverzekering dekt wellicht ook een en ander, dus waarom zou je het product dan nog los verzekeren?

De toekomst van verzekeren

Bob noemt dat technologie en data ontzettend helpt en nog meer gaat helpen in het verzekeringwezen.

Een van de voorbeelden die hij noemt is data gegenereerd door slimme apparaten bij mensen thuis of in de auto gaan zorgen dat premies omlaag gaan. Dat is waarschijnlijk een probleem in Nederland, op het gebied van privacy.

Uiteindelijk kunnen we er toch niet omheen, dus houd het maar in de gaten. We zien het nu al in de zorgverzekeringen, waar sommige verzekeraars al korting geven als je regelmatig gaat sporten.

Decks verzekeringenpakket

Je kunt bij Deck geen losse verzekeringen afsluiten. Een van de redenen dat ze een scherpe premie kunnen bieden en ook een goed afgestelde verzekering is dat je een pakket afsluit.

Het pakket bestaat in elk geval uit aansprakelijkheid, inboedel, wonen, en daarnaast kan je additioneel reizen, auto en motor, rechtsbijstand afsluiten. Specialties kunnen als maatwerk worden toegevoegd, Bob geeft als voorbeeld als je een camper hebt.

De vijf vragen

Wat was de grootste financiële blunder die je hebt gezien: Ik heb een zeilboot gekocht en dat was een romantische aankoop, geen economische 😉

Wat is er nu mogelijk op verzekeringsgebied dat vijf jaar geleden onmogelijk leek: Destijds had ik Deck nooit kunnen maken, want veel technologie was er toen nog niet.

Waar denk je dat de verzekeringenwereld over vijf jaar staat: De ontwikkeling van allemaal slimme apparaten gaat een rol spelen om premies omlaag te brengen.

Welke bron van informatie moeten onze luisteraars kennen: Het FD, op papier! Daarnaast het boek Homodeus van Harari.

Wat is jouw tip om beter met geld en verzekeren om te gaan: Haal de onzin eruit, en kijk goed naar wat je echt nodig hebt.

Meer weten over Deck?

Je kunt meer leren over Deck op hun website. Daar leggen ze uit wat hun verhaal is, en je kunt hier een berekening maken voor jouw verzekeringen.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.