Goed met Geld 116: Geldzaken verdelen in een relatie

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 16/04/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Geldzaken, we hebben het er elke week over. Maar wat doe je als je geld en relaties gaat vermengen? Denk daar goed over na!

De Goed met Geld Podcast

Communicatie is de sleutel

Afspraken maken is belangrijk, maar niet persé omdat je dan afspraken hebt gemaakt. Het maken van afspraken zorgt ervoor dat je communiceert over wat je belangrijk vindt.

Afspraken tussentijds evalueren is misschien nog wel belangrijker dan ze alleen aan het begin maken. Je prioriteiten veranderen namelijk nogal.

Wie betaalt wat?

In de show gaan we ook in op hoe je kosten verdeelt. Arjan en Bas doen dat op een andere manier.

Er zijn een paar mogelijkheden, zoals alles naar rato van inkomen betalen, of alles 50/50 doen, of alleen de gezamenlijke kosten 50/50 verdelen.

Wie krijgt wat?

Als je onverhoopt toch uit elkaar gaat moet het gezamenlijke geld weer worden verdeeld. Het is belangrijk om hier vooraf afpraken over te maken. Geld combineren is 1 ding, het weer verdelen als het mis gaat is 2.

Door vooraf op te schrijven hoe je dit wil doen bespaar je jezelf een hoop ellende in een emotionele tijd.

Bijzondere situaties

Ben je ondernemer? Of heeft een van de partners veel meer inkomen of vermogen dan de andere partner? Dan is het helemaal belangrijk om goede afspraken te maken.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.