Goed met Geld 111: Waarom bedrijven bitcoin kopen

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 12/03/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Bitcoin is al lang niet meer voor mensen die drugs kopen online. Het is een manier voor grote bedrijven om hun balans te versterken. Of in elk geval, dat is wat ze denken. Vandaag in de show: Microstrategy en Tesla kopen voor miljarden aan bitcoin!

De Goed met Geld Podcast

Waarom kopen bedrijven bitcoin?

Tesla is een van de meest spraakmakende bedrijven. Bij veel wat ze doen komen ze in het nieuws.

Zo ook toen ze laatst aankondigden dat ze voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin gekocht hadden én dat ze van plan zijn om kopers van Tesla’s de mogelijkheid te geven hun nieuwe auto in bitcoin te betalen.

Microstrategy heeft dit in de zomer van 2020 ook al gedaan. Toen kochten ze voor 450 miljoen dollar bitcoin. En nu hebben ze aangekondigd een lening aan te gaan door een obligatie uit te geven om nog meer bitcoin te kopen.

Tot zover de automakers en softwareontwikkelaars… wat moeten die met bitcoin?

Het is simpel: ze geloven dat dit een manier is om zich te beschermen tegen inflatie. De Amerikaanse overheid drukt dollars bij. Daarnaast is de rente op de bank minimaal, als die al niet negatief is. Het kost dus geld om liquide middelen aan te houden en deze bedrijven hopen via bitcoin een deel van dat kapitaal te beschermen.

Hebben wij zelf bitcoin?

Ja – een disclaimer dus, wij hebben zelf ook bitcoin. Arjan heeft een minimaal plukje, Bas heeft iets meer. Hij heeft al wel zijn eigen inleg eruit gehaald met de stijging begin 2021.

Uiteraard vinden wij dat je voorzichtig moet zijn met het kopen van cryptocurrency. De koers kan sterk fluctueren en je kan al je geld kwijtraken. Wij adviseren dus ook nooit om zomaar crypto te kopen.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.