Goed met Geld 107: Geld en geluk

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 12/02/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Wat is de relatie tussen geld en geluk? Iemand die geen geld heeft is misschien minder gelukkig dan iemand die voldoende geld heeft. Maar kan je ook teveel geld hebben?

De Goed met Geld Podcast

Wanneer ben je gelukkig?

Dat heeft allemaal te maken met je primaire behoeften. Geld maakt niet gelukkig, maar gebrek aan geld maakt wel ongelukkig.

Als je niks hebt is elke euro extra meteen een verhoging van geluk. Je kan dan immers je eerste levensbehoeften regelen.

Hoe meer geld je hebt, hoe minder extra geluk een extra euro toevoegt. Zeker als je eenmaal veel geld hebt, of veel inkomen hebt, dat je ook een stressvolle baan hebt wat je weer minder gelukkig maakt.

Lees meer

Vriendin van de show Adine heeft een blog over lekker leven met minder, waarin geluk regelmatig terugkomt.

Het AD heeft een dossier over Geld&Geluk.

Michiel van Vugt heeft het in zijn podcast Je geld en of je leven regelmatig over geld en geluk.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

3 reacties op “Goed met Geld 107: Geld en geluk”

 1. San schreef:

  Het maakt me gelukkig om dingen met mijn kinderen en de lieve mensen om me heen te doen. Dat hoeft niet megaveel geld te kosten, soms is dat wel. Geld is een middel voor mij geworden en niet een doel. Op dit moment werk ik parttime, zodat ik er voor mijn kinderen kan zijn op de dagen dat ze bij mij zijn. In de lockdown was dat erg fijn, zodat ik ze kon helpen met school en regelmatig met ze naar buiten kon, omdat ik niet hoefde te werken. Daarbij helpt bewegen mij om lekker in mijn vel te zitten, daar kan geen geld tegen op.
  Wat maakt me ongelukkig? Eigenlijk niet veel. Ik ben dankbaar voor wat en wie ik in mijn leven heb. Ik denk dat dat het startpunt zou moeten zijn in het leven. Maar we zijn zo geneigd hetzelfde te willen wat de ander heeft en het liefst nog meer, duurder en/of beter, dat dankbaarheid op de achtergrond verdwenen lijkt. Als je onderdak en eten kunt betalen, en lieve mensen om je heen hebt die om je geven, dan ben je een gezegend mens. Zeker als je dan ook nog eens gezond bent.

 2. Iris Tijmann schreef:

  Ik ben erg blij dat we in deze verzorgingsstaat wonen en bovendien met een goede gezondheidszorg.
  Ik heb op mijn 31e een herseninfarct gehad, waarna ik linkszijdig verlamd ben geraakt.
  Ik werkte pas 6 jaar, maar kreeg toch een WAO uitkering.

  Hierdoor kan ik mij financieel redden

  Ik maak me zorgen om de vele coronaslachtoffers en hoop dat zij ook recht hebben op een uitkering