Goed met Geld 104: Eigen bedrijf beginnen

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 22/01/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Vandaag gaan we het hebben over de stappen die je moet nemen als je een bedrijf gaat starten. We hebben het over een ondernemingsplan, rechtsvormen, de Kamer van Koophandel en meer.

De Goed met Geld Podcast

Je eigen bedrijf beginnen

Voordat je met een bedrijf gaat beginnen is het handig om rekening te houden met de stappen waar je doorheen gaat.

Dat hoeft geen volledig uitgeschreven plan te zijn, maar soms is het wel handig om vooronderzoek te doen.

Vooronderzoek doen

Een ondernemingsplan schrijven is vaak niet nodig. Vooronderzoek doen is wel zo handig. Wat ga je precies doen, wie zijn je klanten, en wat ga je in rekening brengen? Met andere woorden, zoek uit of er handel zit in jouw idee.

Rechtsvorm

Het is ook belangrijk dat je nadenkt of je laat adviseren over de rechtsvorm die je gaat kiezen.

De meeste startende ondernemers kiezen voor een eenmanszaak. Soms is het echter ook verstandig om over een BV na te denken. Die biedt meer bescherming en bij een hoge winst ook meer fiscale voordelen.

Full-time of part-time?

Ga je full-time of part-time ondernemen? Naast je baan beginnen met een eigen bedrijf klinkt erg aantrekkelijk. Je kan zo rustig proberen of jouw idee gaat werken, en je krijgt nog wel steeds salaris.

Maar check wel even met je werkgever of dat mag, en wees je er van bewust dat je bepaalde belastingkorting niet krijgt als je niet genoeg tijd aan je eigen bedrijf spendeert.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.