Goed met Geld 103: Rood staan op je bankrekening

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 15/01/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Rood staan op je betaalrekening. Voor veel Nederlanders is dit een maandelijks terugkerend iets. En dat is mogelijk een probleem. Vandaag hebben we het over roodstand en hoe je dat kunt oplossen.

De Goed met Geld Podcast

Rood staan

Kan je roodstaan? Bas niet, heeft het ook niet nodig.

Arjan kon wel rood staan, hij had het niet nodig maar hij kreeg korting omdat roodstand als extra product werd gezien.

Arjan en Bas hebben beiden wel een creditcard, en dat is vergelijkbaar met rood staan. Je geeft immers geld van de toekomst uit.

Buffer tegen rood staan

Als je een buffer hebt hoef je in principe niet rood te staan. Door een goed spaarsaldo aan te houden kan je geld overboeken naar je betaalrekening als je geld nodig hebt. Je staat nooit meer rood.

Problemen met rood staan oplossen

Geef minder uit! Serieus. Als je een enkele keer rood staat omdat je niet hebt opgelet is het niet zo’n probleem. Maar als je elke maand consequent in de min eindigt dan moet er wat gebeuren!

Arjan en Bas vertellen in de podcast hoe ze dit voor zich zien. Door elke maand minder uit te geven dan er binnenkomt klim je langzaam uit dat negatieve banksaldo.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.