Goed met Geld 102: Mindset over geld

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 08/01/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Wat is je mindset over geld? Moet alles altijd groter, of is goed genoeg ook goed genoeg? Doe maar normaal, of altijd beter proberen te worden? Ergens in het midden ligt de waarheid!

De Goed met Geld Podcast

Het kan groter

En met groter bedoelen we grotere doelen stellen. Als je kleine doelen stelt ga je kleine stappen nemen. Als je grote doelen stelt ga je grote stappen nemen.

De mindset van Bas is dat zelfs als je je grote doel niet haalt, je toch verder komt dan wanneer je kleine doelen stelt en kleine stappen zet.

Dit is trouwens een idee uit het boek The 10X Rule van Grant Cardone.

Er valt echter wat te zeggen om te nuanceren. Het hoeft ook niet altijd maar groter en beter te zijn, maar het zette ons wel aan het denken.

Een ander voorbeeld is Bert Hesselink, een Nederlander met een bedrijf, die bekend staat om zijn uitspraken over groter denken en alles beter willen doen.

Groter denken met Arjan

We kijken in de podcast naar Arjans doel om eerder te stoppen met werken. Hij heeft berekend dat hij op zijn 50e wil stoppen en daarvoor 600 euro per maand opzij moet zetten.

Bas daagt hem uit om na te denken of hij op zijn 40e kan stoppen, en wat daarvoor nodig is. Best veel, zo blijkt, maar er komen wel weer goede idee├źn uit.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.