Goed met Geld 102: Mindset over geld

by Bas | Last Updated: 08/01/2021

Wat is je mindset over geld? Moet alles altijd groter, of is goed genoeg ook goed genoeg? Doe maar normaal, of altijd beter proberen te worden? Ergens in het midden ligt de waarheid!

De Goed met Geld Podcast

Het kan groter

En met groter bedoelen we grotere doelen stellen. Als je kleine doelen stelt ga je kleine stappen nemen. Als je grote doelen stelt ga je grote stappen nemen.

De mindset van Bas is dat zelfs als je je grote doel niet haalt, je toch verder komt dan wanneer je kleine doelen stelt en kleine stappen zet.

Dit is trouwens een idee uit het boek The 10X Rule van Grant Cardone.

Er valt echter wat te zeggen om te nuanceren. Het hoeft ook niet altijd maar groter en beter te zijn, maar het zette ons wel aan het denken.

Een ander voorbeeld is Bert Hesselink, een Nederlander met een bedrijf, die bekend staat om zijn uitspraken over groter denken en alles beter willen doen.

Groter denken met Arjan

We kijken in de podcast naar Arjans doel om eerder te stoppen met werken. Hij heeft berekend dat hij op zijn 50e wil stoppen en daarvoor 600 euro per maand opzij moet zetten.

Bas daagt hem uit om na te denken of hij op zijn 40e kan stoppen, en wat daarvoor nodig is. Best veel, zo blijkt, maar er komen wel weer goede idee├źn uit.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.