Goed met Geld 096: Geld en jaloezie

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 27/11/2020

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Geld en jaloezie gaan vaak samen. Jaloers zijn op iemand die meer verdient, of die een groter huis of dikkere auto hebben. Maar vandaag bekijken we de overige aspecten van deze jaloezie. Wat laat iemand er bijvoorbeeld voor?

De Goed met Geld Podcast

Jaloers over geld

Bas vertelt een anecdote over een dure woonwijk bij hem in de buurt. Waar iedereen een dik huis en een dikke auto heeft.

Maar is hij daar jaloers op? Nee.

Arjan vertelt dat hij soms wel jaloers kan zijn. Dat is meer het gevoel van “ooh dat zou ik ook wel willen”. Samen komen ze er echter al wel achter dat het meevalt met de jaloezie.

Relativeren

Arjan vertelt dat een collega van hem meer verdient, maar er ook harder voor moet werken. Zo is Arjan part-time gaan werken, in ruil voor wat minder salaris.

Dat heeft ook een waarde, en dan is het maar zo dat er wat minder geld binnenkomt.

Die vrijheid is voor ons beiden heel belangrijk. En dat kost soms geld.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.