Goed met Geld 093: Actieve trading met aandelen

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 06/11/2020

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Heel snel heel rijk worden op de beurs. Wie wil dat nou niet? Handelen in aandelen. Laag kopen en hoog verkopen.

Maar werkt dat wel zo goed? Of is ligt het toch anders dan de goeroe’s het laten lijken?

De Goed met Geld Podcast

Wat is trading?

Trading is het handelen in aandelen en andere financiƫle producten om goedkoop te kopen en duur te verkopen, zodat je snel winst maakt.

Dit kan op veel verschillende manieren, en eventueel nog met leverage om je potentiƫle winst te vergroten.

Maar de basis is overal hetzelfde: je kijkt naar de prijs van bijvoorbeeld een aandeel, en bepaalt of je het wil kopen en verkopen. Vaak doe je dat als trader op de korte termijn.

Past dit in onze strategie?

Bas en Arjan traden niet met aandelen. De reden is dat ze allebei beleggen voor de lange termijn. Ze volgen daarmee de hele markt, door te beleggen in indexfondsen.

Er wordt niet mee gehandeld. Een keer per maand is het kopen, en meer niet.

Bas vertelt wel dat hij af en toe met een klein bedrag een beetje handelt in cryptocurrencies. Maar of dat nou zo goed verdient? Dat hoor je in de podcast!

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

3 reacties op “Goed met Geld 093: Actieve trading met aandelen”

 1. Ilse schreef:

  heyy, Ik luister graag naar jullie podcast, maar heb een klein dingetje. andere podcast luister ik via google podcast en dat werkt voor mij erg goed. ik zag op de homepage dat jullie ook te beluisteren zijn via deze app, maar ik kan ze niet afluisteren. Ik kan klikken op afspelen en dan krijg ik de melding: “er is iets misgegaan. Deze aflevering kan niet worden afgespeeld. probeer het later opnieuw”. dit geldt voor alle afleveringen. weten jullie wat er mis is en hebben anderen hier ook last van? Alvast bedankt.

  • Bas schreef:

   Hoi Ilse, wij hebben inderdaad nog wat problemen met de feed bij Google Podcasts. Ik heb zelf deze app niet, en kan het dus niet langs die weg testen.
   Wel zie ik dat als ik vanaf de homepage klik op de Google button ik op de podcast feed uitkom. Daar kan ik wel afleveringen afspelen.

   We zijn hier mee bezig, maar het is lastig en vanuit Google is er ook weinig ondersteuning. Ik kan dus niet beloven wanneer de Google app het weer doet. We zijn wel gratis te beluisteren via Spotify (geen betaald account voor nodig!) en via andere podcastspelers zoals Stitcher.

   Excuses voor het ongemak!

   Groetjes,
   Bas

 2. Ilse schreef:

  dankjewel voor het reageren. ik wilde het vooral laten weten, omdat ik niet wist of jullie er van op de hoogte waren. Ik luister nu de podcast via de website, dat werkt ook, maar dataverbruik is dan tijdens het wandelen wat hoger. moet ik ietwat rekening mee houden of ik wacht tot een nieuwe maand of niet :p