Goed met Geld 092: Hold my Avocado met Arjan Brons

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 30/10/2020

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Vandaag is Arjan Brons te gast in de Goed met Geld Podcast. Hij is schrijver van het boek Hold my Avocado en helpt in zijn bedrijf met dezelfde naam mensen flexibeler te worden in hun (financiële) leven.

De Goed met Geld Podcast

Voordat we verder gaan, luister even goed naar de gehele aflevering want we mogen van Arjan zeven boeken weggeven aan jullie!

Over Arjan

Arjan is voormalig beleggingsexpert bij Rabobank en is inmiddels met zijn bedrijf Hold my Avocado begonnen.

Hij schreef ook het gelijkname boek dat beschrijft hoe je via de avocadostrategie financieel wendbaar kan worden in het nieuwe normaal.

In de aflevering bespreekt hij zijn vorige baan en de reden dat hij zijn bedrijf is begonnen en dit boek heeft geschreven.

Bijsturen

De wereld om je heen verandert. We werken niet meer 40 jaar voor dezelfde baas. Arjan zegt dat je misschien wel 3 carrières kunt hebben in je leven.

In het boek wordt aangegeven dat je hierop moet anticiperen door tijdig bij te sturen en je in het algemeen flexibel op te stellen.

Denk aan een schip dat vaart van Rotterdam naar New York. Dat probeert de stuurman in rechte lijn te doen. En om dat te doen moet je bijsturen. Dat doe je constant, niet alleen halverwege. En zo is het in je leven ook.

Door je flexibel op te stellen en tijdig bij te sturen kan je dichterbij je gewenste leven komen – of natuurlijk besluiten om je doel te veranderen.

Avocadostrategie

Hoe ziet je leven er nu uit?

Hoe is onze omgeving nu en in de toekomst?

Hoe is je financiële situatie nu en hoe zou die kunnen zijn?

Middels deze drie vragen en een aantal aandachtspunten gaat Arjan in het boek langs zijn strategie voor een wendbaar leven. De vragen geven een soort canvas waarop je je leven kunt ontwerpen.

Misschien wel het meest belangrijk is de waarde van human capital, jouw toekomstige verdiencapaciteit.

Winactie

In de aflevering leggen wij de winactie uit. Kort gezegd kan jij het boek gratis ontvangen! Voor de details luister je de podcast.

De Goed met Geld vragen:

Wat was je grootste financiële blunder: In 2007-2008 kochten wij op de top van de markt een huis. Inmiddels zit die in de plus maar we hebben tien jaar in de min gestaan!

Wat kan je nu wat je vijf jaar geleden al had willen kunnen: Ik heb inmiddels een bredere kijk op het werk, leven en financiën.

Waar sta je over vijf jaar: Ik hoop dan mijn financial design lab te hebben opgericht.

Welke bron van informatie moeten onze luisteraars kennen: Achievement Habit van Bernard Roth.

Wat is jouw advies aan mensen die vastzitten in hun eigen situatie: Zorg dat je in de lead blijft en niet je omgeving, werk, social media je leven laat leiden.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.