Goed met Geld 091: Elektrische auto’s

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 23/10/2020

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Elektrische auto’s zijn niet aan te slepen. Ze zijn duurzamer dan brandstofauto’s, én ze zijn mogelijk goedkoper! Vandaag hebben we het over alle financiële aspecten van het rijden van een batterij op wielen!

De Goed met Geld Podcast

Waarom elektrisch rijden interessant is

Omdat wij een financiële podcast zijn, gaan we het lekker over de centen hebben.

De bijtelling is een eerste. Je ziet dat veel zakelijke rijders een elektrische auto gaan rijden tegenwoordig. Je moet dan bijtelling betalen. Afhankelijk van het bouwjaar van jouw auto moet je 4% of 8% van de cataloguswaarde bij je belastbare inkomen optellen.

Een auto met verbrandingsmotor gaat tegen een tarief van 22%. Reken maar uit!

Elektrische auto’s zijn echter wel duur in de aanschaf. Bas legt in de podcast uit waarop hij de hogere aanschaf van zijn elektrische auto terugverdient:

Duurzaamheid

Die batterijen zijn niet heel duurzaam om te maken. Uiteindelijk is het rijden op stroom beter dan rijden op benzine of diesel. Maar toch, die batterijen? Wat moet je daar nou mee?

In Amsterdam hebben ze een oplossing gevonden. Lees hier een artikel over hoe de Arena die oude batterijen gebruikt.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.