Goed met Geld 088: Dropshipping als manier om online geld te verdienen

by Arjan | Last Updated: 02/10/2020

Je zou online geld kunnen verdienen met een webshop. Dat is zo makkelijk tegenwoordig. Je gebruikt gewoon een standaard platform als Shopify of WordPress en je webshop is online. Het nadeel is dat je voorraad moet houden. Dropshipping is een manier om geen voorraad te hoeven houden. Vandaag gaan we dus wat dieper in op dit concept van online geld verdienen.

De Goed met Geld Podcast

Voordelen van dropshipping

In de intro hebben we al een voordeel van dropshipping genoemd, namelijk het niet hoeven houden van voorraad.

Daarnaast is er nog het voordeel dat het business model zo simpel is. Je hebt alleen een webshop en een leverancier nodig. Vervolgens stuur je orders door.

Het vinden van een goede en betrouwbare leverancier is wellicht wat lastig, maar je hoeft geen rekening te houden met voorraad, met inkopen, en meer van dat soort zaken die je hebt als je een eigen winkel begint.

Nadelen van dropshipping

Hoe ga je gevonden worden? Als je een webshop begint moet je klanten vinden. De site online slingeren is niet voldoende om ook echt geld te gaan verdienen. Helaas, maar waar. De grote spelers in de online wereld hebben een compleet monopolie, en als je geen onderscheid maakt door middel van een uniek product ga je de strijd waarschijnlijk niet winnen.

Je koopt relatief duur in omdat je per stuk inkoopt, waardoor je wellicht niet op prijs kan concurreren. Dat maakt dat je duurder bent dan een grote winkel en als je én niet vindbaar én duurder bent, gaat geen klant bij je kopen.

Je loopt juridisch risico, want hoewel jij de producten niet fysiek aan jouw klanten levert ben je nog wel steeds de partij met wie jouw klant een overeenkomt is aangegaan. En als die klant een Nederlandse consument is heb je best een groot probleem als de klant na een tijd alsnog besluit het product te willen retourneren.

Je marge is waarschijnlijk erg laag (tenzij je een speciaal product hebt), wat het nog moeilijker maakt om dat juridische risico te lopen.

Waar vind je ons nog meer?

Naast deze podcast kan je ons op nog meer plaatsen vinden. Bas vind je op FireTheBoss.eu en Arjan is te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Via deze kanalen publiceren wij meerdere malen per week een blog.

Eén reactie op “Goed met Geld 088: Dropshipping als manier om online geld te verdienen”

  1. uitklokken schreef:

    Dropshipping vanuit China staat de laatste tijd slecht in het nieuws bij consumentenorganisaties.
    Mensen hebben het gevoel dat ze worden opgelicht, ze hadden voor veel minder zelf de producten kunnen kopen bij bijvoorbeeld Aliexpress en denken een product in handen te hebben die aan alle kwaliteitseisen van Europa voldoet terwijl blijkt dat het niet zo is. Ook zijn de verzendtijden langer dan de consument verwacht.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.