Goed met Geld 088: Dropshipping als manier om online geld te verdienen

Geschreven door Arjan | Laatste aanpassing: 02/10/2020

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Je zou online geld kunnen verdienen met een webshop. Dat is zo makkelijk tegenwoordig. Je gebruikt gewoon een standaard platform als Shopify of WordPress en je webshop is online. Het nadeel is dat je voorraad moet houden. Dropshipping is een manier om geen voorraad te hoeven houden. Vandaag gaan we dus wat dieper in op dit concept van online geld verdienen.

De Goed met Geld Podcast

Voordelen van dropshipping

In de intro hebben we al een voordeel van dropshipping genoemd, namelijk het niet hoeven houden van voorraad.

Daarnaast is er nog het voordeel dat het business model zo simpel is. Je hebt alleen een webshop en een leverancier nodig. Vervolgens stuur je orders door.

Het vinden van een goede en betrouwbare leverancier is wellicht wat lastig, maar je hoeft geen rekening te houden met voorraad, met inkopen, en meer van dat soort zaken die je hebt als je een eigen winkel begint.

Nadelen van dropshipping

Hoe ga je gevonden worden? Als je een webshop begint moet je klanten vinden. De site online slingeren is niet voldoende om ook echt geld te gaan verdienen. Helaas, maar waar. De grote spelers in de online wereld hebben een compleet monopolie, en als je geen onderscheid maakt door middel van een uniek product ga je de strijd waarschijnlijk niet winnen.

Je koopt relatief duur in omdat je per stuk inkoopt, waardoor je wellicht niet op prijs kan concurreren. Dat maakt dat je duurder bent dan een grote winkel en als je én niet vindbaar én duurder bent, gaat geen klant bij je kopen.

Je loopt juridisch risico, want hoewel jij de producten niet fysiek aan jouw klanten levert ben je nog wel steeds de partij met wie jouw klant een overeenkomt is aangegaan. En als die klant een Nederlandse consument is heb je best een groot probleem als de klant na een tijd alsnog besluit het product te willen retourneren.

Je marge is waarschijnlijk erg laag (tenzij je een speciaal product hebt), wat het nog moeilijker maakt om dat juridische risico te lopen.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

2 reacties op “Goed met Geld 088: Dropshipping als manier om online geld te verdienen”

 1. uitklokken schreef:

  Dropshipping vanuit China staat de laatste tijd slecht in het nieuws bij consumentenorganisaties.
  Mensen hebben het gevoel dat ze worden opgelicht, ze hadden voor veel minder zelf de producten kunnen kopen bij bijvoorbeeld Aliexpress en denken een product in handen te hebben die aan alle kwaliteitseisen van Europa voldoet terwijl blijkt dat het niet zo is. Ook zijn de verzendtijden langer dan de consument verwacht.

 2. Niels schreef:

  Ik denk dat het vooral goed kijken is. Een pakje filtstiften levert inderdaad niet veel op, maar als je producten kiest fie een verkoopwaarde van €20,- of meer hebt is het best rendabel.
  En belangerijk is jezelf onderscheiden, voeg iets extra’s aan waarde toe waardoor klanten het product bij jouw halen ipv de concurent.
  Heb je een product waar bijvoorbeeld standaard twee van in een verpakking zit en worden deze ook zo op Nederlandse webshops aangeboden maar weet je dat mensen eigenlijk altijd minimaal 4 nodig hebben, stuur dan twee pakjes op voor de zelfde prijs. Vaak is de inkoop prijs daar laag genoeg voor.

  Ook is het handig om te kijken maar iets wat mensen nodig hebben en geen impuls aankoop is.

  Verder goeie podcast weer 🙂