Goed met Geld 087: Sparen en spaargeld

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 25/09/2020

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Hoe spaar je? Waar spaar je voor? En wat doe je eigenlijk met je spaargeld? Vandaag gaat de podcast over sparen. We hebben het over slimme manieren om geld te kunnen sparen en dat ook daadwerkelijk vol te houden.

De Goed met Geld Podcast

Sparen en spaargeld

Hoe makkelijk of hoe moeilijk is sparen? Als je heel veel verdient is het geen probleem om 10.000 euro op je bankrekening te verzamelen. Maar als je van een minimumloon een gezin moet onderhouden is dat lastiger. Toch kan je ook in dat geval sparen!

Pay-yourself-first is het makkelijkste principe om geld te sparen. Voordat je geld gaat uitgeven, ga je van je salaris als eerste een bedrag naar je spaarrekening overboeken. Het liefst bij een spaarrekening bij een andere bank zodat je er iets minder snel bij kan.

Spaardoelen

Waar spaar je voor? Voor een grotere uitgave? Of om een buffer achter de hand te hebben? Zelf hebben wij gespaard voor een buffer en sparen we voor minder frequente uitgaven.

Daarboven zijn we vooral bezig met vermogen opbouwen door te beleggen in aandelen (Bas) en crowdlending (Arjan) en de hypotheek af te lossen.

Een tip van een luisteraar

Voor degenen die graag FIRE willen worden: bouw eerst al je schulden af (op je hypotheek na), of laat dit in het begin parallel lopen aan het opbouwen van je vermogen. Pas dan gaat het echt werken om FIRE te worden.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.