Goed met Geld 078: Bekostig je ideale levensstijl

We gaan het vandaag met Hugo en Mark van The Startup of Dreams hebben over je ideale levensstijl, en hoe je die kunt bekostigen.

Onder andere het wonen op een boot, ondernemer zijn, een kind krijgen passeren de revu. Het is een leuk gesprek geworden waar we zelf veel aan gehad hebben. En jullie hopelijk ook!

De Goed met Geld Podcast

Levensstijl en geld

Veel mensen hebben het gevoel “is dit het nou”, en willen hun levensstijl veranderen. Het is echter niet altijd mogelijk, omdat ze vast zitten in hun baan, door een gouden kooi of omdat ze nooit een (financiële) buffer hebben opgebouwd.

Mark en Hugo zijn elkaar tegengekomen en vanuit hun gedeelde passie voor geld en lifestyle hebben ze samen een online cursus gemaakt. Hierin leren ze deelnemers hoe je je ideale levensstijl kunt samenstellen én bekostigen. Hun cursus “Bekostig je ideale levensstijl” bieden ze aan op de website The Startup of Dreams voor € 347. Luisteraars van de Goed met Geld Podcast krijgen maar liefst 100 euro korting met de kortingscode GMG-100.

Ze gaan onder andere in op het goed met geld zijn, en hebben het onder andere over beleggen.

Wonen op een boot

Hugo woont op een boot. Dat is zo gekomen omdat hij bezig was te onderzoeken wat hij moest doen om de wereld rond te zeilen.

Het wonen op een boot heeft echter een bijkomend voordeel: het is erg goedkoop! Natuurlijk, een boot bezitten is kostbaar, maar als je daardoor geen woonlasten hebt is daar niks aan het handje!

Hij staat ingeschreven bij zijn ouders. De weinige post die hij krijgt wordt daar dus bezorgd.

Ondernemen en vrijheid

Mark is voor zichzelf begonnen toen hij meer vrijheid zocht dan hij kreeg in loondienst. Met name op het gebied van het ontwikkelen van cursussen en het schrijven van boeken kreeg hij bij de baas niet voldoende ruimte, en als ondernemer heeft hij die ruimte wel.

Door goed met zijn geld om te gaan wordt hij steeds minder afhankelijk van betaalde klussen. Hij kan zich nu ook inzetten voor de wereld omdat hij niet meer fulltime voor geld hoeft te werken.

De cursus “Bekostig je ideale levensstijl”

Als je gaat zoeken naar jouw ideale levensstijl dan begint dat met een stuk introspectie. Je moet erachter zien te komen wat je drijft, waar je jezelf mee bezig willen houden.

Daarna ga je zoeken naar welke relatie je met geld hebt. Deze drie types zijn de spender, saver en avoider.

Vervolgens worden de misvattingen over geld aangepakt. Een voorbeeld van zo’n misvatting is “rijk zijn is slecht”.

Uiteindelijk gaan ze in op de vraag hoe je dan met je geld om kunt gaan om meer over te houden en voor je ideale levensstijl kunt inzetten.

Ook wordt er ingegaan op hoe ondernemers zich kunnen inzetten voor een betere levensstijl én komt het teruggeven aan de wereld aan bod.

De toegevoegde waarde van de cursus zit hem in het feit dat het een afgerond geheel is. Ja, je kunt je lifestyle en bijbehorende geldzaken zelf uitzoeken door boeken en blogs te lezen, maar dat kost veel tijd. Er is namelijk geen structuur. In deze cursus zit die structuur wel, en daardoor wordt je stapje voor stapje meegenomen, door theorie, oefeningen, video’s.

De Goed met Geld vragen:

Wat was je grootste financiële blunder: Hugo: Day-traden zonder enige kennis. Mark: Speelgeld met crypto, maar net op het hoogtepunt van de markt.

Wat kan je nu wat je vijf jaar geleden al had willen kunnen: Hugo: rustig elke maand investeren. Mark: Onderhandelen.

Waar sta je over vijf jaar: Hugo: met de boot op de Middellandse Zee of ergens midden op de oceaan. Mark: ik heb dan een vijfjarig zoontje waarmee ik zoveel tijd kan doorbrengen als ik wil.

Welke bron van informatie moeten onze luisteraars kennen: Mark: het boek The Millionaire Fastlane. Hugo: podcast en tweets van Naval Ravikant.

Wat is jullie advies over mensen die niet weten wat hun ideale levensstijl is: Hugo: maak een beeld van hoe je wil dat je leven eruit gaat zien, zet een stip op de horizon. Mark: durf afstand te nemen.

Korting op de cursus

We hebben het al eerder genoemd, maar de cursus is hier te vinden en met kortingscode GMG-100 krijg je 100 euro korting!

De mannen bieden een niet-goed-geld-terug garantie!

Waar vind je ons nog meer?

Naast deze podcast kan je ons op nog meer plaatsen vinden. Bas vind je op FireTheBoss.eu en Arjan is te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Via deze kanalen publiceren wij meerdere malen per week een blog.

5 gedachten over “Goed met Geld 078: Bekostig je ideale levensstijl”

 1. Disclaimer van Hugo en Mark, “wij zijn geen financiële experts”, maar bieden wel een cursus over financiën aan voor 350 euro, dat komt niet heel erg uitnodigend over om de cursus te gaan volgen.

  Verder vind ik de Podcast wel elke week weer leuk om naar te luisteren

  Beantwoorden
  • Hoi Debby, de disclaimer is vooral omdat de heren op de podcast geen adviezen geven. Dat moet helaas.
   Ze zijn echter wel sterk in hun kennis! Absoluut een aanrader!

   Bedankt voor t luisteren!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.