Goed met Geld #071: Evergreen content

Geschreven door Bas | Laatste aanpassing: 05/06/2020

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Evergreen content is content die voor altijd relevant blijft. Het is het tegenovergestelde van een nieuwsbedrijf. Je maakt dus content die over een paar jaar nog steeds gelezen of geluisterd kan worden door jouw bezoekers. Dat is de manier hoe wij op onze podcast en blogs geld proberen te verdienen. Viral gaan met een hype, daar doen wij niet aan mee!

De Goed met Geld Podcast

Evergreen content

Veel content die we tegenwoordig zien is niet erg evergreen. Het is content die erg op het moment van de dag is gericht.

Dat inspelen op de actualiteiten, is begrijpelijk. Je krijgt nu kliks. Maar wil je dat wel?

Persoonlijk denken wij dat evergreen beter is. Evergreen content is content die gemaakt wordt (blog, podcast, nieuwsbrief) om voor altijd relevant te blijven zijn.

Dat proberen wij dus ook met onze podcast. Luister maar eens een oude aflevering van ons terug. Dan zie je dat je prima content kan maken die meer dan een jaar later nog steeds relevant is.

Geld verdienen met content

Als je online geld wil verdienen, kan dat grofweg met twee soorten content.

De eerste is om constant met de hype mee te gaan. Dat kan goed werken, bijvoorbeeld als je viral gaat. Vooral op het moment zelf kan dit geld opleveren, omdat mensen jouw product kopen op dat moment, of omdat je advertentie-inkomsten hebt.

Wij kiezen voor de tweede soort, die langer relevant blijft. Dat maakt namelijk dat je over een hele lange tijd meer bezoekers of luisteraars kunt blijven ontvangen. Dan hoef je niet eens heel veel geld te verdienen, als het maar stabiel is en lang blijft doorgaan.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.