Goed met Geld #071: Evergreen content

by Bas | Last Updated: 05/06/2020

Evergreen content is content die voor altijd relevant blijft. Het is het tegenovergestelde van een nieuwsbedrijf. Je maakt dus content die over een paar jaar nog steeds gelezen of geluisterd kan worden door jouw bezoekers. Dat is de manier hoe wij op onze podcast en blogs geld proberen te verdienen. Viral gaan met een hype, daar doen wij niet aan mee!

De Goed met Geld Podcast

Evergreen content

Veel content die we tegenwoordig zien is niet erg evergreen. Het is content die erg op het moment van de dag is gericht.

Dat inspelen op de actualiteiten, is begrijpelijk. Je krijgt nu kliks. Maar wil je dat wel?

Persoonlijk denken wij dat evergreen beter is. Evergreen content is content die gemaakt wordt (blog, podcast, nieuwsbrief) om voor altijd relevant te blijven zijn.

Dat proberen wij dus ook met onze podcast. Luister maar eens een oude aflevering van ons terug. Dan zie je dat je prima content kan maken die meer dan een jaar later nog steeds relevant is.

Geld verdienen met content

Als je online geld wil verdienen, kan dat grofweg met twee soorten content.

De eerste is om constant met de hype mee te gaan. Dat kan goed werken, bijvoorbeeld als je viral gaat. Vooral op het moment zelf kan dit geld opleveren, omdat mensen jouw product kopen op dat moment, of omdat je advertentie-inkomsten hebt.

Wij kiezen voor de tweede soort, die langer relevant blijft. Dat maakt namelijk dat je over een hele lange tijd meer bezoekers of luisteraars kunt blijven ontvangen. Dan hoef je niet eens heel veel geld te verdienen, als het maar stabiel is en lang blijft doorgaan.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.