Goed met Geld #041: “Minder belasting betalen”

Geschreven door Arjan | Laatste aanpassing: 08/11/2019

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Wie wil het nou niet! Minder belasting afdragen aan de belastingdienst. Minder belasting betalen. Want over vrijwel al onze inkomsten en al onze uitgaven dragen we belasting af. Of dat nu in de vorm van BTW, loonheffing of accijns is, het is allemaal belasting. Hoe zorg je er nou voor dat je zo min mogelijk belasting betaalt? Waar kan je extra belasting terug vragen? In deze podcast gaan we in op verschillende (legale) regelingen en manieren die ervoor zorgen dat je uiteindelijk minder belasting betaalt.

De Goed met Geld Podcast

Minder belasting betalen door

Er zijn vele manieren om minder belasting te betalen. Zo zijn er verschillende manieren om jouw belastbaar inkomen te verlagen. Bijvoorbeeld door jouw pensioenpot aan te vullen of regelingen die jouw werkgever aanbiedt.
Ook kan er gekeken worden op welke manier jij jouw arbeid aanbiedt. Doe je dit als werknemer of als zelfstandige.

Belasting terugvragen

Heb je nou eenmaal al de belasting betaald, zijn er ook mogelijkheden om het weer terug te vragen. De hypotheekrenteaftrek is daar een bekend voorbeeld van. Geld terugvragen van giften of belasting terugvragen als er grote verschillen tussen jouw jaarinkomsten zitten behoren echter ook tot de mogelijkheden.

Goed met geld on Stage

Op zondag middag, 12 januari, nemen Bas en Arjan een podcast op met live publiek. Dit doen wij in het Belasting en Douane museum waar op dat moment de tentoonstelling “Gek op Geld” is. Ben jij dus benieuwd hoe wij een podcast voorbereiden en opnemen, wil je ons vragen stellen live in de uitzending of wil je er gewoon bijzijn? Reserveer dan alvast snel je kaarten! Er is een gelimiteerd aantal kaarten beschikbaar en de ruimte is beperkt, dus maak vooral gebruik van deze unieke kans. Op de website van het Belasting en Douane museum vind je meer informatie over ons als spreker en alle andere sprekers die uitgenodigd zijn.

Goed met Geld links

Meer informatie over de verschillende onderwerpen is natuurlijk te vinden op de website van de belastingdienst. Klik hier voor donaties en giften. Klik hier voor middeling.
Ook zijn er over beide onderwerpen al eerder blogs geschreven (over donaties en over middeling)

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

2 reacties op “Goed met Geld #041: “Minder belasting betalen””

  1. Rolf schreef:

    Leuke podcast over minder belasting betalen. Wat voor een volgende keer interessant zou zijn, is nader ingaan op besparen van schenk- en erfbelasting.

    Dit kan bijvoorbeeld door belastingvrij te schenken van ouders aan kinderen. Door op deze manier ‘met de warme hand’ alvast wat geld over te dragen, kun je besparen op de erfbelasting. Ook een goed testament kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Klinkt en voelt waarschijnlijk als ver van je (sterf)bed en dat is het hopelijk ook. Maar denk ook aan je (groot)ouders die met dezelfde kwestie kunnen zitten. Uiteindelijk ben jij de ontvanger die de belasting betaalt.

  2. Rolf schreef:

    Oh, ik zie nu dat jullie al een podcast over hebben gemaakt over schenken en erven. Never mind mijn vorige opmerking 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.