Goed met Geld #020: “Besparen op dagelijkse uitgaven”

Geschreven door Arjan | Laatste aanpassing: 14/06/2019

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Aflevering 20! Goed met Geld, maar ook goed met podcasten. Met vele downloads en een stijgende lijn in de cijfers van zowel de podcast als onze blogs, wordt Nederland steeds beter met geld. Omdat we er voor iedereen zijn en ook iedereen financiële tips willen geven, vandaag een wat algemeen onderwerp: de dagelijkse uitgaven. Hoe kan je bewust omgaan met bijvoorbeeld boodschappen doen en welke bespaartips hebben wij voor je. En waarom bespaart de één door een gratis parkeerplaats op te zoeken, terwijl de ander juist bespaart door te betalen voor een plekje.

De Goed met Geld Podcast

Prikkels weerstaan

Is het je wel eens opgevallen? Loop je in of zelfs langs een winkel, dan proberen winkels jou van alles aan te bieden. Grote stellingen om dat ene product aan te bieden en bij het raam gigantische borden “SALE”. Extra bordjes dat het product biologisch, beter voor het milieu of extra gunstig geprijsd is. Het is wat winkels doen. Jou allemaal prikkels geven voor alle producten die niet in het schap, maar in jouw mandje moeten liggen. En zie in deze tijd al die prikkels maar te weerstaan. Gelukkig kan je ze ook voorkomen. Bijvoorbeeld door niet vijf keer per week door die winkel te lopen, maar slechts één keer met de wekelijkse boodschappen. Of bijvoorbeeld door op zaterdag middag niet lekker door de stad te gaan slenteren. Je maakt het jezelf zoveel makkelijker.

Besparen op de dagelijkse uitgaven

Prikkels weerstaan is leuk, maar toch zal je producten moeten kopen. Maar wat koop je dan. In de podcast hebben we een discussie over wat we nou wel of niet als bespaartip moeten geven. Ga je bewust alle aanbiedingen langs? Koop je het buk-merk in plaats van het A-merk? Wacht je nog een dag met tanken, omdat je morgen langs die goedkope pomp rijdt? Redenen en manieren genoeg om op een bepaalde manier juist wel of niet te besparen. Als student bespaar je bijvoorbeeld op een hele andere manier dan wanneer je 40 uur per week werkt en een ‘normaal’ inkomen hebt. Wat heb je ervoor over om te besparen en hoe ver ga je?

Waarop ga je nou besparen

In de podcast komen twee meningen aan bod. Bespaar jij op een half uur lopen, door dichtbij te parkeren en parkeergeld te betalen? Of bespaar jij op parkeergeld door een half uur te lopen? Verschillende redenaties en argumenten waarom je nou op de ene of de andere manier zou moeten besparen. En wanneer ga je te ver?

Bewust omgaan met geld

Of je nu bespaart op de kleine dingen, of enkel wilt besparen op structurele kosten: zorg dat je het bewust doet. Geld uitgeven is op zich helemaal niet erg, zolang je er maar van bewust bent dat je het uitgeeft.

Goed met Geld Links

In de podcast hebben we het over een aantal bespaartips op de dagelijkse dingen. Hieronder vind je een lijst met links waar verder wordt ingegaan op deze besparingen.
De Financieel Onafhankelijke calculator
Besparen op parkeerkosten
Waar kan je goedkoop tanken
Hoe kan je Funda op een andere manier gebruiken

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.