Goed met Geld #012 “Bas”

Geschreven door Arjan | Laatste aanpassing: 19/04/2019

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Vorige week hadden we het over het leven van Arjan. Hoe is hij nu gekomen tot waar hij nu is. Vandaag doen we hetzelfde, maar dan met Bas. Hoe is geld in zijn leven nu zo’n belangrijk ding geworden? Wanneer heeft hij besloten om te gaan investeren? Waarom wil hij financieel onafhankelijk worden en welke tips wil hij jou als luisteraar graag meegeven? Ook vandaag vind je (natuurlijk) alle links in de shownotes op www.goedmetgeldpodcast.nl/012.

De Goed met Geld Podcast

“Geld is een middel om te kopen”

Misschien herken je het wel bij jezelf. Geld is een middel om te kopen en niet anders. Zodra je geld hebt, kan je er wat leuks van kopen. Je kan ervan op vakantie of toch lekker dat avondje uit eten. Zo zat Bas er ook in. Toch is het dan ook weer heel interessant om te horen hoe die gedachte bij Bas is veranderd. Want laten we eerlijk zijn: hij staat er nu toch wel heel anders in.

Blijven leren, blijven ontwikkelen

Bas verteld dat uit een soort luiheid zijn administratie is begonnen. Samen met de beleggingsrekening die hij had, dacht hij goed bezig te zijn. Maar Door te blijven lezen en te willen blijven leren, bleek het tegendeel waar. Bas verteld op welke plekken en sites hij alle informatie vind die uiteindelijk zijn huidige strategie hebben vormgegeven. De links daarnaartoe staan aan het einde van deze shownotes.

Dat omslagpunt naar Financial Independence

“Dit wil ik niet!” Twee zaken die Bas hebben beïnvloed om te werken naar financiële onafhankelijkheid. Voorbeelden die je toch wel na doen denken of jij dat risico wil lopen. Daarbij gaat het juist om de externe factoren waar je van afhankelijk bent.

Hoe krijg je feedback

Natuurlijk hebben wij allebei hele gave ideeën en hersenspinsels. Maar wat kan je daar nou verder mee. Hoe kom je aan input voor ideeën en hoe krijg je feedback op jouw idee. Heel simpel: publiceer ze online. Natuurlijk zijn daar verschillende fora’s voor, maar Bas heeft mede om die reden ook ontsladebaas.nl en later firetheboss.eu gestart. Een extra platform om inderdaad aan feedback te komen, maar zeker ook om de strategie te ontwikkelen.

De Goed met Geld Vragenlijst

Ook deze aflevering wordt er door Bas antwoord gegeven op de Goed met Geld Vragenlijst:
1. Wat is jouw grootste financiële blunder?
2. Wat had je vijf jaar eerder al willen hebben of kunnen?
3. Waar zie je jezelf over vijf jaar staan?
4. Welke bron zou onze luisteraar moeten kennen?
5. Wat is het advies van Bas aan jou als luisteraar?

Wil je nog meer van Bas weten? Check vooral zijn blog op www.firetheboss.eu

Goed met Geld Links van Bas

Ook in deze podcasts zijn er natuurlijk weer vele links genoemd. Hieronder het overzicht van de verschillende websites die genoemd zijn:
Reddit Personal Finance Forum
Reddit Financial Independence
Reddit DutchFIRE
Meer over het budget systeem van Bas
Lees hier hoe Bas zijn hypotheek over heeft gesloten om geld los te krijgen
Van bloggen leer je ook hele andere vaardigheden
De beloofde link naar Jocko Willink

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

3 reacties op “Goed met Geld #012 “Bas””

 1. Ano Niem schreef:

  Fijne podcast, ik ben alvast fan!
  Jullie geven beiden aan een vriendin te hebben. Hoe staan zij tegenover het hele FIRE gebeuren? Doen ze hieraan mee?
  Hebben jullie één geldpot waarin al jullie inkomsten terecht komen, of hebben jullie een aparte spaarpot? Beheren jullie dan ook bvb. trackers voor jullie vriendin?
  Hier ben ik wel benieuwd naar!

  • Bas schreef:

   Hoi Anoniem 😉
   Mijn vriendin staat op dit moment redelijk neutraal tegenover FIRE. Zij is momenteel niet bezig om zo snel mogelijk FIRE te worden. Wij hebben onze financiën daarbij ook niet gedeeld. Dat betekent dat we allebei een eigen rekening hebben, en dat we daar ons eigen inkomen op krijgen. Wel leggen we allebei in in een gezamenlijke rekening om bijvoorbeeld de boodschappen van te betalen.
   Mijn vriendin belegt op dit moment niks. Misschien in de toekomst wel, maar dat zien we dan wel weer.
   Bedankt voor je reactie!

 2. Ruben schreef:

  Hi guys, mooie podcast. Ik ben nog even terug gegaan naar jullie eerste afleveringen en kwam erachter dat de shownotes deels niet meer bruikbaar zijn nu firetheboss.eu down is. Misschien een idee om hier nog eens naar te kijken en goede alternatieven te bieden.

  Keep up the good work