Goed met Geld #010 “De GmG Levensstijl”

Geschreven door Arjan | Laatste aanpassing: 05/04/2019

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

De laatste aflevering alweer van het eerste seizoen. Vandaag gaan we verder in op de levensstijl die wij aanhouden. Want wij doen en laten best wel wat om financieel onafhankelijk te worden. Wat allemaal hoor je vandaag. De laatste aflevering van dit seizoen betekend trouwens niet het einde van deze podcast. Lees vooral in de shownotes op www.goedmetgeldpodcast.nl/010 hoe de toekomst van deze podcast eruit gaat zien!

De Goed met Geld Podcast

Onderzoeken

Wij beginnen deze podcast met het aanhalen van de gelukscurve. Want word je nou ook daadwerkelijk gelukkiger als je meer geld hebt. Ja en nee… In eerste instantie zorgt meer geld er namelijk wel degelijk voor dat er meer geluk is, maar eenmaal boven een bepaalde grens, wordt je zelfs ongelukkiger van het hebben van meer geld. Meer daarover hoor je natuurlijk in de podcast en kan je in deze blog teruglezen.

Optimaliseren van alles

Wij vinden dat we goed met geld zijn. Maar dat breidt zich nog een stuk verder uit. Wij proberen niet alleen onze financiƫn, maar eigenlijk alles te optimaliseren. Van sporten, tot reizen, wij proberen zoveel mogelijk te optimaliseren. Wat wij allemaal doen hoor je natuurlijk terug in de aflevering van vandaag.

Je wilt niet alles optimaliseren

Wij komen er ook van terug dat we proberen alles te optimaliseren. Je kan namelijk ook te veel willen optimaliseren. Tenminste, we willen niet alles financieel optimaliseren. Want waar wij op financieel gebied al heel veel optimaliseren, zijn wij ondertussen ook bezig om ons geluksniveau hoog te houden. Wij zouden bijvoorbeeld heel ongelukkig worden als wij in een klein dorpje ver buiten de randstad zouden wonen. Doe ons maar een wat grotere stad. Daarnaast gaan ook wij graag op vakantie. In de podcast gaan we hier verder op in hoe je dit geluksniveau samen met de financiƫle kant kan optimaliseren.

Doe het bewust

De laatste boodschap die we je meegeven: doe dingen bewust. Het is niet erg om een keer veel geld uit te geven, zolang je maar weet dat je het doet en dat je het bewust doet. Doe geen impulsaankopen, waardoor je over twee weken aan de andere kant van de wereld op een strand ligt met een cocktail in je hand. Natuurlijk is dat heel fijn, maar daardoor heb jij niet de grip op zaken die je wel zou moeten hebben. Bewust een keuze maken dat je komende twee maanden minder zal sparen, omdat je dat geld uitgeeft aan een vakantie is veel bewuster.

Einde van het eerste seizoen

Helaas helaas, aan alle leuke dingen komt een einde. Zo ook het eerste seizoen. In de afgelopen 10 weken hebben wij jou meegenomen met de GoedmetGeld podcast om ook beter te worden met geld. Maar niet getreurd! Waar wij in eerste instantie een plan hadden om 10 afleveringen te maken, is dat ondertussen goed bevallen en gaan wij door met het maken van de GoedmetGeld podcast. Volgende week is er dus gewoon weer een nieuwe aflevering!

Tot volgende week!

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.